Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Baiminasi likti be transporto

Taupydama lėšas ir teisindamasi, kad Vilniaus rajono savivaldybė nekompensuoja patiriamų nuostolių bendrovė „Vilniaus autobusai“ nuo gegužės 1 d. panaikina du savo maršrutus į Vilniaus rajoną. Vilniaus priemiesčių, priklausančių rajono teritorijai, gyventojai baiminasi likti be transporto.
Bukiškėse gyvenanti V.Janovskaja sakė bijanti, kad nuo gegužės nebeturės kaip grįžti iš darbo namo.
Bukiškėse gyvenanti V.Janovskaja sakė bijanti, kad nuo gegužės neturės kaip grįžti iš darbo namo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bukiškėse gyvenanti Valentina Janovskaja piktinosi, kad greitai neliks 52-ojo maršruto autobuso. „Jam tenka važiuoti tik iki vienos stotelės ne Vilniaus miesto, o rajono teritorijoje, tačiau būtent dėl to šis maršrutas iš viso panaikinamas, – pasakojo V.Janovskaja. – Rajono savivaldybė bando mus raminti, kad duos privačių autobusų, tačiau juk tai nesąžininga – mes perkame nuolatinius Vilniaus miesto viešojo transporto bilietus, tačiau papildomai turėsime mokėti ir privatiems, komerciniams autobusiukams.“

Žada nepalikti likimo valiai

„Nustojus kursuoti Vilniaus miesto autobusams, mes iš karto siųsime savo transportą, kuris važiuos netgi tuo pačiu laiku kaip 52-ojo maršruto. Gyventojus vešime nuo Šeškinės“, – sakė Vilniaus rajono savivaldybės Ekonomikos ir rajono vystymo skyriaus vedėja Liucija Lipnicka.

Tačiau ji pripažino, kad rajono gyventojams teks mokėti du kartus. Nustatytas tarifas už kilometrą bus 19 ct, tačiau pensininkams, moksleiviams, pasak L.Lipnickos, bus taikomos nuolaidos.

L.Lipnicka pasakojo, kad papildomas transportas – laikina išeitis. Tačiau Vilniaus miesto taryba jau patvirtino sprendimą steigti Vilniaus rajono autobusų parką. „Šiuo metu vyksta konkursas direktoriaus pareigoms eiti. Tačiau parko steigimas, ko gero, šiek tiek užtruks“, – sakė L.Lipnicka.

Nekompensuoja nuostolių

Bendrovės „Vilniaus autobusai“ eksploatacijos direktorius Rimantas Markauskas teigė suprantantis rajono gyventojus, tačiau skundėsi, kad tokiu metu, kai visi taupo, bendrovė negali nemokamai vežioti rajono gyventojų.„Prašėme Vilniaus rajono savivaldybės, kad bent iš dalies padengtų mūsų patiriamus nuostolius. Tačiau šie teisinosi, kad neturi pinigų“, – tvirtino jis.

Beveik visi „Vilniaus autobusų“ maršrutai, anot R.Markausko, yra nuostolingi. „Per mėnesį Vilniaus rajono savivaldybė turėtų sumokėti 6,5 tūkst. Lt patiriamų nuostolių už Bukiškių maršrutą ir 3 tūkst. Lt už Keturiasdešimt Totorių“, – sakė R.Markauskas. Anot jo, iš 12 maršrutų, kertančių miesto teritoriją, nuo gegužės pradžios bus nutraukiami šie du – į Bukiškes ir į Keturiasdešimt Totorių kaimą.

„Kol kas vyksta derybos, ką daryti su likusiais rajoniniais maršrutais“, – sakė R.Markauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius