Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Balandžio pradžią skelbs dekoratyvinių balandžių burkavimas

Daugiau nei 50 dekoratyvinių balandžių veislių – tarpų jų vienintelės Lietuvoje sniegenos, Lietuvos burbuliai, išpūstagužiai, poviniai balandžiai, lietuviški bicarabai – balandžio 2 dieną stebins klaipėdiečius prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.
Klaipėdiečiai parodoje išvys įdomiausius balandžius.
Klaipėdiečiai parodoje išvys įdomiausius balandžius. / Organizatorių nuotr.

Iš viso parodoje uostamiesčio gyventojai ir svečiai pamatys daugiau nei 150 skrajūnų.

„Lietuva nuo seno didžiuojasi balandžių auginimo tradicijomis. Mes bene vienintelė pasaulyje tauta, kurį net mėnesį pavadinome šių paukščių vardu, tad balandį nusprendėme pradėti unikalia dekoratyvinių gražuolių paroda“, - sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Daugelyje pasaulio šalių ketvirtąjį metų mėnesį vadina nuo Senovės Romoje suteikto vardo „Aprilis“ – atsiskleidžiantis, atsiveriantis. Tai susiję su medžių ūglių išsiskleidimu. Šis pavadinimas taip pat siejamas su deivės Afroditės vardu. Valams balandis yra Daigų, airiams – Kiškių, Sėjos, škotams – Pumpurų mėnuo. Lietuviškasis Balandžio mėnesio pavadinimas yra senas. Jį galima rasti dar Martyno Mažvydo raštuose, senasis jo pakaitalas – Karvelis, kilęs, manoma, nuo paukščių burkavimo, būdingo šiam mėnesiui.

„Lietuvoje, lyginant kad ir su kaimynine Lenkija, laikyti namuose balandį dar nėra labai populiaru. Pas mus kur kas labiau mėgstamos papūgėlės. Todėl tokios parodos, kuomet vienoje vietoje galima išvysti tiek daug skirtingų veislių balandžių, džiugina ir stebina ne tik mažuosius, bet ir suaugusius“, – sako parodos organizatorius Rimantas Beneta.

Klaipėdos „Akropolio“ lankytojai parodos metu galės ne tik pamatyti didžiulę šių dekoratyvinių paukščių įvairovę, nusifotografuoti su jais ar palaikyti rankose gražuolius balandžius, bet ir sužinoti daugiau apie paukščių auginimą bei priežiūrą.

Dekoratyvinių balandžių paroda vyks balandžio 2 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolio“ alėjoje prie „Hyper Maximos“ įėjimo nuo 12 iki 20 val.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius