-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 25

„Balsas.lt leidiniai“ žiniasklaidos priemonėse darbo inspektoriai nustatė pažeidimų, mokesčių inspektoriai tyrimą dar tęsia

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) keturiose iš penkių tikrintų bendrovės „Balsas.lt leidiniai“ valdomų žiniasklaidos priemonių nustatė darbo grafikų sudarymo pažeidimų, tuo metu Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) tyrimo dėl galimos „juodosios buhalterijos“ dar nebaigė ir nuo komentarų susilaiko.
Marijus Širvinskas Gailius
Patikrinimai prasidėjo po to, kai žurnalistas Marijus Širvinskas Gailius prabilo apie nelegaliai mokamą darbo užmokestį. / Luko Balandžio nuotr.

VDI ir VMI „Balsas.lt leidinių“ grupės valdomose žiniasklaidos priemonėse tyrimus pradėjo spalį po to, kai keli žurnalistai viešai pareiškė, kad dirbdami bendrovės leidiniuose „Ekonomika.lt“ ir „Valstiečių laikraštis“ jie susidūrė su nelegaliais mokėjimais.

VDI šią savaitę informavo BNS, kad atlikus inspektavimus bendrovėse „Balsas.lt“, „Balsas.lt leidiniai“, „Ieva leidiniai“, „Epasas.lt“ ir „Krašto spauda“, pirmose keturiose rasta darbo grafikų pažeidimų.

„Nebuvo sudaryti einamojo mėnesio darbo grafikai, vienos iš įmonių darbo grafike nebuvo nustatyta darbo pradžia ir pabaiga, pertraukos darbuotojams pailsėti ir pavalgyti“, – nurodė VDI.

Inspekcija teigia nenustačiusi darbo užmokesčio mokėjimo terminų pažeidimų – darbo sutartyse sulygtas atlyginimas darbuotojams buvo mokamas nustatytais terminais.

Įmonių, kuriose nustatyta pažeidimų, vadovai iškviesti į VDI Vilniaus skyrių, kur jiems bus surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai. Dėl konkrečių sankcijų bus apsispręsta išnagrinėjus bylas. Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad už nustatytus pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 5 000 litų.

VDI pažymėjo, kad „dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo tyrimą atlieka Valstybinė mokesčių inspekcija“.

Vilniaus apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Marius Žemgulis BNS sakė, kad tyrimas vis dar tęsiamas, jo preliminarūs duomenys gali būti po poros savaičių.

„Rezultatų kol kas nėra tikrai, nes vyksta tyrimas. Dabar tiriami faktai, kiek žmonių galimai gaudavo darbo užmokestį vokeliuose, kiek žmonių buvo išsipirkę verslo liudijimą, kokias paslaugas teikdavo su šitais verslo liudijimais ir kam jas teikdavo. Tikslinami M.Širvinsko paminėti faktai ir spaudoje pasirodę faktai“, – šią savaitę sakė M.Žemgulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius