Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20

Balsavimas dėl seniūnijų naikinimo Vilniaus taryboje baigėsi skandalu – negavusi teisės perbalsuoti opozicija paliko salę

Vilniaus tarybos posėdis, kuriame buvo balsuojama dėl sostinės seniūnijų pertvarkos, baigėsi šiokiu tokiu skandalu. Reikalavusi teisės perbalsuoti, bet jos negavusi tarybos opozicija paliko salę, tad valdantieji posėdį pabaigė vieni.
savivaldybė, vilniaus miesto savivaldybė, taryba
Vilniaus tarybos posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovas Vidas Urbonavičius, opozicija vieningai atsistojo, išsiregistravo ir išėjo iš salės, nes meras „sukčiavo su balsavimu dėl seniūnijų“. V.Urbonavičiaus teigimu, kadangi posėdžio metu strigo balsavimo sistema, paprašyta teisės perbalsuoti, tačiau meras Artūras Zuokas pareikalavo argumentų, kodėl to perbalsavimo reikalaujama, nors esą pagal reglamentą to ir nereikia.

„Negalėjo balsuoti 2 ar 3 nariai, strigo įranga, mes frakcijos vardu paprašėme perbalsuoti, A.Zuokas neleido, nors pagal reglamentą privalo“, – teigė TS-LKD atstovas.

V.Urbonavičius teigė manąs, kad opozicijos atstovams palikus salę nebeliko kvorumo ir posėdis negalėjo būti tęsiamas, bet A.Zuokas pirmininkavimą jam tęsė ir visiems klausimams pritarta bendru sutarimu. Tad dėl galimų pažeidimų ketinama kreiptis į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje.

Vilniaus tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius situaciją aiškina visiškai kitaip. Jo teigimu, perbalsuoti paprašyta tuomet, kai taryba jau svarstė kitą klausimą.

„Po klausimo pristatymo visiems buvo leista pasisakyti, opozicijos atstovai irgi kalbėjo, taip pat ir Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos viceprezidentas Kęstutis Vilkauskas, ir Lietuvos Sąjūdžio tarybos narys Paulius Rutkauskas. Įvyko balsavimas, sprendimas buvo priimtas ir buvo pakviestas pranešėjas, turėjęs pristatyti kitą klausimą. Tuo metu opozicijos atstovai pradėjo reikalauti perbalsavimo, jau pradėjus svarstyti kitą darbotvarkės klausimą ir nenurodydami jokių motyvų“, – aiškino M.Monkevičius.

Tarybos sekretoriaus teigimu, perbalsuoti galima, jeigu kažkurio tarybos nario balsas neįskaičiuojamas, jis pastebi, kad jo balsas užskaitytas ne taip, kaip turi būti ir pan. 

Kvorumas net ir išėjus iš tarybos salės TS-LKD ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoms buvo, tikina M.Monkevičius, todėl esą posėdis vyko toliau. O likę klausimai nebuvo sudėtingi, tad jiems pritarti pavyko bendru sutarimu.

Prieš posėdį šalia Vilniaus savivaldybės įvyko ir piketas, kuriame išreikštas nepritarimas seniūnijų sostinėje pertvarkai.

21 Vilniaus seniūnija bus pertvarkyta į 5-ias labiausiai nuo miesto centro nutolusios seniūnijas – Grigiškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių, bei 11 biurų – Antakalnio, Centro, Fabijoniškių, Justiniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Pilaitės, Pašilaičių, Šeškinės, Vilkpėdės, Žirmūnų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius