Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 25

Balsavime dėl Petro Gražulio susilaikęs Kęstutis Glaveckas: man pritrūko įrodymų

Antradienį Seimas nesutiko panaikinti parlamentaro Petro Gražulio teisinės neliečiamybės. Tai reiškia, kad prokuratūra negalės jam pareikšti įtarimų ir bus priversta nutraukti ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu. Nuo bylos P.Gražulį išgelbėjo daugiausiai valdančiųjų balsavimas „prieš“, susilaikymas ar nedalyvavimas balsavime, tačiau P.Gražuliui naudingai balsavo ir liberalas Kęstutis Glaveckas.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš Seimo protokolinį nutarimą, kuriuo siūlyta pritarti laikinosios Seimo komisijos siūlymui leisti patraukti P.Gražulį baudžiamojon atsakomybėn, balsavo 3 Seimo nariai, susilaikė 25 parlamentarai. Daugiausiai – „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, Lietuvos lenkų partijos atstovai. Todėl už balsavusiųjų 65 parlamentarų balsų nepakako, nes šio nutarimo priėmimui reikėjo 71 Seimo nario balso.

Tarp susilaikiusiųjų buvęs vienintelis Liberalų sąjūdžio Seime atstovas K.Glaveckas 15min antradienį savo sprendimą paaiškino lakoniškai.

„Man įrodymų nepakako vis dėlto. Tai aš taip ir balsavau“, – sakė jis.

Parlamentaras pridūrė manantis, kad tai esą nesutrukdys prokurorams apklausti Seimo narį.

„Aš balsavau susilaikydamas, nebalsavau už, nebalsavau ir prieš, mano tokia pozicija“, – teigė jis.

Klausimą apie tai, jog yra svarstymų, ar K.Glaveckas nesirengia papildyti valdančiųjų gretų, parlamentaras pats nutraukė: „Klausykit, čia svarstymų kokių norit yra... Ką, aš galiu kur nors eit? (...) Ar nekyla, pavyzdžiui (klausimas – aut.), kad aš skraidyt pradėsiu? Ne, humoras čia. Juokaut visada reikia, taip kad pritariu jums šventai. Gerai, taigi gražios dienos jums“, – suskubo atsisveikinti Seimo narys.

Įtarimus P.Gražuliui siekianti pareikšti Generalinė prokuratūra rašte Seimui nurodė, kad jis piktnaudžiavo savo parlamentaro statusu, siekė neteisėtai paveikti Lietuvos ir Rusijos tarnautojus, pastariesiems skatino mokėti kyšius.

Jei P.Gražulio neliečiamybė naikinama nebūtų, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu būtų nutraukiamas, anksčiau teigė prokuroras Rolandas Stankevičius.

„Tokiu atveju, greičiausiai, tyrimas būtų atskirtas tų asmenų atžvilgiu, kurie nesinaudoja imunitetu, ir būtų perduotas teismui“, – sakė jis.

Prokuroras yra teigęs, jog šioje byloje įtarimai yra pateikti vienam asmeniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius