Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Balsuoti į Kauno rotušę atėjęs R.Karbauskis: „Mūsų noras – būti valdančioje daugumoje, ją formuoti ir pratęsti darbus“

Kauno rotušėje Seimo rinkimuose iš anksto balsą atiduoti nusprendė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Ilgoje rinkėjų eilėje, nusidriekusioje Rotušės aikštėje, jis praleido apie pusvalandį. Kalbinamas po balsavimo „valstiečių“ lyderis pabrėžė, kad svarbiausias partijos noras – būti po rinkimų valdančiojoje daugumoje.
Ramūnas Karbauskis Kauno rotušėje atidavė balsą iš anksto
Ramūnas Karbauskis Kauno rotušėje atidavė balsą iš anksto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kalbėdamas apie lūkesčius, keliamus rinkimams, R.Karbauskis teigė, kad svarbiausia, jog žmonės ateitų balsuoti ir išsirinktų sau tinkamiausią valdžią. Jo valdomos partijos noras – po rinkimų būti valdančiojoje daugumoje ir pratęsti darbus, kuriuos darė iki šiol.

Galiu pasakyti, kad šių metų rezultatas – įspūdingas.

„Ne viskas mums pavyko, bet egzaminą, kuris atėjo į mūsų gyvenimą šiais metais su koronavirusu, atrodo, ši valdžia išlaikė. Mūsų klaidos, mūsų geri darbai tikriausiai turėtų būti įvertinti kiekvieno individualiai. O ar užteks rinkėjų balsų sudaryti valdančiąją daugumą, bus matyti. Mes pasiruošę tęsti darbą. Nieko mes dabar neprognozuosim. Yra, kaip yra, ir bus, kaip bus. Pirmas turas laimėtojų tikrai neišaiškins. Mums gal lengviau nei visiems kitiems, nes žmonės, tikėtina, pagal darbus vertins.

Galiu pasakyti, kad šių metų rezultatas – įspūdingas. Jei kas nors prieš ketverius metus būtų pasakę, kad šiais metais su koronavirusu ekonominėje situacijoje tvarkysimės geriausiai Europos Sąjungoje, niekas tuo nebūtų patikėjęs. Tokio mažo kritimo arba, net gali būti, kad bus augimas, nėra nė vienoje Europos Sąjungos šalyje“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Paklaustas, koks rinkimų rezultatas „valstiečiams“ būtų geras, jis pakartojo – formuoti valdančiąją daugumą.

Kalbėdamas apie tai, ar galėtų drąsiai pasakyti, jog laimės šiuos rinkimus, R.Karbauskis teigė, kad nebus tikrai taip, kad laimės kas vieni – bus koalicijos.

„Išgyvename dėl darbų, kuriuos darėme, kad rinkėjų pasirinkimas nebūtų pakeistas socialdemokratų sprendimo būtų koalicijoje su dešiniaisiais. Tikėkimės, kad taip neatsitiks“, – vylėsi „valstiečių“ lyderis.

Pasiteiravus, kokią Vyriausybę, partijai laimėjus rinkimus, formuotų – politikų ar profesionalų, R.Karbauskis prakalbo apie skirtumą tarp to, kas yra dabar ir 2016 metų.

„Įgijome daug patirties, mokėmės iš savo pačių klaidų. Girdėjome visus, kurie sakė mums pastabas. Tarp mūsų, politikų, Seimo narių, yra daug daugiau žmonių, kuriuos galime vadinti profesionalais. Jeigu pastebėjote, kad Vyriausybės darbo eigoje, kuo daugiau nuo Seimo rinkimų buvo, tuo daugėjo politikų. Būtent dėl to, kad patirtį įgijo tie žmonės, kurie savo srityse galbūt ir buvo profesionalai, bet politinės mokyklos jiems reikėjo“, – paaiškino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, pabrėžęs, kad per šią kadenciją padarė vieną išskirtinį dalyką – turi išsamų planą dešimčiai metų į priekį, kokio nė viena partija, ėjusi į rinkimus, anksčiau neturėjo.

Ėmęs kalbėti apie galimus koalicijos partnerius, R.Karbauskis tikino bendradarbiavimo nematantis tik su tais, kuriems Lietuva rūpi mažiau už asmeninius interesus.

„Buvo balsavimas dėl valstybinių vaistinių. Ir konservatoriai, ir liberalai, ir socialdemokratai, ir Darbo partija balsavo „prieš“. Čia jau vertybinis balsavimas. Vaistinės, kurios šiandien dirba ligoninėse, poliklinikose, joms tereikėjo duoti teisę prekiauti visiems norintiems, tai yra, matosi, kad kažkokiai interesų grupei atstovaujama“, – kalbėjo R.Karbauskis, vis dėlto pabrėžęs, kad tikriausiai nėra politinės partijos, su kuria nebūtų galima dirbti, svarbiausia – kokie jų interesai.

Jei šnekėsis po rinkimų ir nenorės, bet kokia kaina, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga nebūtų valdžioje, kaip buvo 2016 metais, bus apie ką šnekėti.

R.Karbauskis pabrėžė, kad Kaune jis savo balsą atiduodavo visuomet ir jau daug metų.

„Ką veiksiu sekmadienį, priklauso nuo oro. Jei oras bus toks, koks dabar, daugelis Lietuvos žmonių laiką leis gamtoje, kaip ir aš. Tai padeda ir situacijai dėl koronaviruso. Ji pakankamai stabili, pablogėjusi, bet stabili“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Užsiminus apie tai, kad eilėje prieš jį stovėjo „konservatorių“ lyderis Gabrielius Landsbergis, bet nesulaukęs savo eilės iš jos pasišalino, R.Karbauskis šmaikščiai pakomentavo: „Pamačius šitą eilę, jam galėjo ir noras praeiti (stovėti – aut. past.). Seime mes (su G.Landsbergiu – aut. past.) matomės dažnai, bet bendrų kalbų kažkokių nebūna. Jis nėra komandos žmogus.

Jei šnekėsis po rinkimų ir nenorės, bet kokia kaina, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga nebūtų valdžioje, kaip buvo 2016 metais, bus apie ką šnekėti. Tikiuosi, kad jų tarpe tie, kurie yra krikščionys, o ne liberalai, iš tikrųjų norės koalicijos su mūsų sąjunga. Ir Lukiškių aikštės klausimu matome, kad dalis konservatorių frakcijos narių balsuoja, nors ta dalis, kuri yra liberali, tam kategoriškai prieštarauja. Nei linkiu, nei prognozuoju jų skilimo, tik sakau, kad labai skirtingai balsuoja, elgiasi, kai būna vertybiniai klausimai. Tai jų vidaus reikalas. Jei per ketverių metų laikotarpį iš mano pusės buvo kas nekorektiška, neteisinga, tai atsiprašau tų žmonių ir politikų“.

VIDEO: Kauno rotušėje Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja LVŽS lyderis R.Karbauskis

Per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas Seimo rinkimuose savo valią jau pareiškė 36 tūkst. 759 rinkėjai arba 1,52 proc. nuo visų esančių sąrašuose (2 mln. 449 tūkst. 683 žmonės). Aktyviausiai rinkėjai iš anksto balsavo Kaune Centro-Žaliakalnio (3,96 proc.) ir Kalniečių (2,81 proc.) apygardose, – atskleidžia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Renkamas 141 parlamentaras: 70 – pagal sąrašus ir 71 – vienmandatėse apygardose.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos. Per šiuos rinkimus balsavimas iš anksto pailgintas – jis vyksta nuo pirmadienio iki ketvirtadienio imtinai. Balsavimas prasideda 7 val. ir trunka iki 20 valandos.

Kaune balsavimas vyksta Kauno rotušėje ir Kauno kultūros centre Kęstučio gatvėje. Kauno miesto savivaldybės pastate, Laisvės alėjoje, kaip buvo įprasta iki tol, išankstinis balsavimas šįkart nerengiamas.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie bus duodami vietoje. Balsavimo patalpose rinkėjai turi laikytis saugaus 2 metrų atstumo tarp žmonių.

Negalintiems atvykti į rinkimų apylinkes sudarytos sąlygos balsuoti namuose. Norint pasinaudoti tokia galimybe, reikalinga speciali registracija trumpuoju Vyriausiosios rinkimų komisijos linijos numeriu 1855.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius