Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 06

Baltarusija paprastesnę sienos kirtimo tvarką su Lietuva žada po sistemos patikrinimo

Baltarusija žada, kad paprastesnė sienos kirtimo su Lietuva tvarka pradės veikti galutinai patikrinus sistemos veikimą Baltarusijoje.
Valstybės siena
Valstybės siena / VSAT nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Minskas

Lietuva jau yra išsiuntusi Baltarusijai notą, kad yra pasirengusi naujajai tvarkai, tačiau Minskas atsakymo dar nedavė.

„Noriu pabrėžti, kad darbas turi būti baigtas, kai visi dalyviai, o tai ir vietos valdžios institucijos, vidaus reikalų institucijos, Generalinė automobilių inspekcija informuos apie savo visišką pasirengimą. Tuomet bus įvykdytas galutinis sistemos testavimas ir mes galėsime išsiųsti notą su atsakymu Lietuvos pusei“, – Baltarusijos Nacionalinės valstybinės teleradiokompanijos reportaže sakė Baltarusijos Užsienio reikalų ministerijos spaudos atstovas Andrėjus Savinychas.

Susitarimas dėl paprastesnės sienos kirtimo tvarkos pasirašytas 2010 metų spalį prezidentei Daliai Grybauskaitei lankantis Minske, o Lietuvos Seimas jį ratifikavo pernai vasarą.

Pagal sutartį, specialius leidimus gavę gyventojai, kurie gyvena pasienio teritorijoje ne trumpiau kaip vienus metus, galėtų kirsti sieną be vizų ir būti 50 kilometrų pločio Baltarusijos pasienio teritorijoje iki 90 dienų per pusmetį. Leidimai nesuteiks teisės dirbti kaimyninėje valstybėje.

Susitarimui pradėjus veikti į leidimus lengviau kirsti sieną teoriškai pretenduoti galėtų apie 800 tūkst. Lietuvos gyventojų ir 600 tūkst. baltarusių. Į sutartas teritorijas Lietuvos pusėje patenka Vilnius, Ignalina Varėna, Druskininkai, Baltarusijos – Gardinas, Lyda, Ašmena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius