-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje vėl veikia interneto ryšys, taip pat ir socialiniai tinklai

Trečiadienio rytą Baltarusijoje vėl veikia interneto ryšys, kuris buvo išjungtas per praėjusį sekmadienį vykusius prezidento rinkimus. Tai 15min patvirtino du nesusiję šaltiniai, tarp jų ir Lietuvos ambasada Minske.
Minskas
Minskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šį rytą internetas veikia be jokių sutrikimų, – trečiadienį pranešė 15min šaltinis. – Atsigavo ir socialiniai tinklai, ir programėlės, ir elektroniniai paštai.“

Tai patvirtino ir Lietuvos ambasada Minske, kuri, kaip ir visa šalis, bemaž tris paras vertėsi be interneto ryšio.

Internetinio ryšio sutrikimai Baltarusijoje prasidėjo sekmadienį, per prezidento rinkimus. Viena po kitos buvo užblokuotos visos opozicinių partijų ir režimą kritikuojančių žiniasklaidos priemonių interneto svetainės, taip pat ir vakarietiški socialiniai tinklai, susirašinėjimo programėlės „Telegram“, „Facebook Messenger“, „WhatsApp“.

Aliaksandro Lukašenkos režimo oponentai interneto ryšio sutrikimus sieja su masiniais milicijos ir specialiųjų pajėgų išpuoliais prieš taikius protestuotojus ir gyventojus, mat Baltarusijos interneto tinklo infrastruktūra priklauso valstybei.

Tačiau Baltarusijos nacionalinis reagavimo į kompiuterinius incidentus centras (CERT) skelbė, esą prieš rinkimus buvo užfiksuota didelė DDoS atakų banga, nukreipta prieš šalies interneto tinklo BY-NET infrastruktūrą. CERT skelbė, esą atakos taikiniais tapo ir Baltarusijos KGB ir Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos svetainės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius