-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 02

Baltarusijos ambasadorius: vizų režimo supaprastinimo klausimas „beveik baigiamas spręsti“

Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas patikino, kad vizų režimo supaprastinimo klausimas „beveik baigiamas spręsti“.
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Šis abiem šalims opus klausimas beveik baigiamas spręsti. (...) Tai yra rimtas posūkis sprendžiant vizų politikos liberalizavimo problemas. Baltarusija tokį susitarimą neseniai pasirašė su Lenkija. Manome, kad analogiškos sutartys artimiausiu metu bus sudarytos ir su Lietuva bei Latvija“, – penktadienį skelbiamame interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė V.Dražinas.

Jis pažymėjo, kad jau įvyko pirmosios techninės ir ekspertinės konsultacijos su Europos Komisija dėl galimybės tarp Baltarusijos ir Europos Sąjungos valstybių taikyti supaprastintą vizų režimą bei mažesnius vizų įkainius.

Buvo tikimasi, kad susitarimą, kuris leistų supaprastintą judėjimą netoli sienos gyvenantiems žmonėms, Lietuva ir Baltarusija pasirašys pernai rugsėjį per Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos vizitą Vilniuje, tačiau, pasak Lietuvos diplomatų, Baltarusijos pusė tuomet paprašė pasirašymą atidėti ir patikslinti kai kuriuos klausimus.

Planuojama, kad pagal sutartį, rajonuose, esančiuose iki 50 kilometrų nuo sienos, gyventojai galėtų judėti turėdami specialius leidimus, kurie būtų išduodami penkeriems metams. Tokiu atveju Gardino ir Lydos gyventojai galėtų be vizų atvykti į Vilnių ir Druskininkus ir atvirkščiai.

Lietuvos teritorijoje prie Baltarusijos, kurioje būtų leidžiamas judėjimas per sieną be vizų, gyvena apie 800 tūkst. žmonių. Baltarusijos pusėje teoriškai laisvu judėjimu galėtų pasinaudoti apie 600 tūkst. gyventojų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius