Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

Baltarusijos ambasadorius žarstė komplimentus Kauno regionui

Ketvirtadienį Kauno apskrities viršininko administracijoje lankęsis Baltarusijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas sveikino II-ojo tarptautinio vaikų piešinių konkurso „Planetos vaikai draugauja“ nugalėtojus iš Kauno apskrities dailės gimnazijos.
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje asmeniškai pasveikino jaunuosius dailininkus
Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje asmeniškai pasveikino jaunuosius dailininkus / Kauno apskrities viršininko administracijos nuotr.

Praėjusių metų lapkričio 18 - gruodžio 12 dienomis Minske vykusiame konkurse dalyvavo 46 Kauno apskrities dailės gimnazijos moksleiviai. Iš jų net 14 tapo laureatais, o du laimėjo aukso medalius. Iš viso tarptautiniame vaikų piešinių konkurse „Planetos vaikai draugauja“ buvo pristatyta 1414 dailės darbų, kuriuos piešė vaikai iš 12 valstybių. Paveiksluose jaunieji dailininkai vaizdavo savo gimtųjų šalių gamtą, kraštovaizdį, šeimą, draugus, svajones.

Asmeniškai Kauno moksleivius norėjęs pasveikinti Baltarusijos ambasadorius prisipažino visada žavėjąsis Kaunu, jo žmonėmis, kultūra ir istorija.

Kauno apskrities dailės gimnazijos direktorė Neringa Šiupinskienė dėkojo vaikams, kurių kūryba ir talentas sukūrė pretekstą tokiai gražiai šventei ir išreiškė viltį, kad graži draugystė tarp valstybių būtų ne tik piešiniuose, bet taptų gyva tarp vaikų, bendraujant ir pažįstant kaimynines tradicijas. Atsakydamas į tai, Baltarusijos Respublikos ambasadorius pakvietė dailės gimnazijos moksleivius ir mokytojus atvykti į svečius. Baltarusijos ambasadoriaus Lietuvoje viešnagės metu, Kauno apskrities vadovai sutarė atnaujinti Kauno apskrities ir Vitebsko srities partnerystę vykdant bendrus projektus, keičiantis patirtimi ir skatinant ekonominius, socialinius bei kultūrinius santykius tarp regionų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius