Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 13

Baltarusijos atominė elektrinė Lietuvos pasienyje dešimtmečiams aptemdytų santykius, tvirtina Audronius Ažubalis

Jeigu Baltarusija pradės statyti Lietuvos pasienyje atominę elektrinę, tai dešimtmečiams aptemdys dvišalius santykius, penktadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
Astravo AE statybos Baltarusijoje
Astravo AE statybos Baltarusijoje / Vasilijaus Semaškos nuotr.

„Man, kaip Lietuvos piliečiui ir užsienio reikalų ministrui, kelia susirūpinimą ir yra visai nesuprantamas Baltarusijos pasiryžimas 50 kilometrų nuo Lietuvos sostinės statyti atominę elektrinę, dėl kurios statybos yra daug neatsakytų klausimų, tiek dėl aplinkos apsaugos, dėl branduolinio saugos. Šis Baltarusijos sprendimas, jeigu jis pradėtas vykdyti, be jokios abejonės, čia galiu atsakingai pareikšti – dešimtmečiams aptemdys Lietuvos ir Baltarusijos santykius ir darys įtaką politinio bendradarbiavimo darbotvarkei“, – sakė A.Ažubalis, dalyvavęs Seime surengtuose atviruose klausymuose „Sustabdyti raganų medžioklę Baltarusijoje“.

Ministras teigė turįs vilties, kad „dabartinė Baltarusijos vadovybė įsiklausys į mūsų interesą gyventi saugioje aplinkoje“.

Kreipdamasis į susirinkusius opozicijos, nevyriausybinių organizacijų atstovus, A.Ažubalis teigė, kad šiuo klausimu turėtų pasisakyti ir Baltarusijos visuomenė.

Baltarusija ketina statyti branduolinę jėgainę vos už apie 50 kilometrų nuo Vilniaus. Lietuvos pareigūnams nerimą kelia baltarusių planuojami naudoti rusiški reaktoriai, kurie, kaip teigiama, iki šiol nėra realiai išbandyti. Pasak Lietuvos diplomatų, iki šiol nepaaiškinta, kodėl pasirinktos aikštelės visai šalia Lietuvos sienos, neparengti planai avarijos atveju, skubant ignoruojami saugumo klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius