-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 18

Baltarusijos opozicijos atstovas: kad mums jūsų bėdos...

Arūnas Valinskas vienam Baltarusijos opozicijos lyderių Stanislavui Šuškievičiui pažadėjo, kad Lietuva ir toliau rems demokratijos idėjas šioje šalyje.
Stanislavas Šuškievičius
Stanislavas Šuškievičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Seimo pirmininko, vienas iš būdų stiprinti rytinės kaimynės demokratiją yra supaprastintas vizų režimas Lietuvos ir Baltarusijos pasienio zonos gyventojams. Esą tai skatintų baltarusius atvykti į Lietuvą ir savo akimis pamatyti, kad čia gyvenama visai ne taip, kaip skelbia propagandinė žiniasklaida.

Sudėtinga dėl Šengeno erdvės

„Procesas šiuo metu jau vyksta, bet rezultatai pasiekiami gerokai vėliau, nei mes norėtume. Kol kas susiduriame su tam tikrais sunkumais: reikia išspręsti ne tik politinį prieštaravimą iš Baltarusijos pusės, bet ir griežtus reikalavimus Šengeno erdvės valstybėms, tarp jų ir Lietuvai. Kadangi esame Šengeno šalis, turime užtikrinti atvykusių baltarusių vos ne kontrolę ir priežiūrą“, – kalbėjo A.Valinskas.

Jis teigė, kad supaprastinto vizų režimo klausimas bus keliamas ir kitą savaitę vyksiančiame Šiaurės bei Baltijos šalių susitikime.

Padėtų plėtotis demokratijai

S.Šuškievičius pritarė Seimo pirmininko nuomonei, kad supaprastintas vizų režimas padėtų jo šaliai perimti Vakarų vertybes. „Kai koks nors jaunuolis nuvyksta į Lietuvą, jis grįžta šokiruotas ir kalba, kad jūs einate tinkamu keliu, tai užkrečia ir mus. Nesame naivūs, žinome, su kokiais sunkumais susiduriate, bet kad mums jūsų bėdos...“ – kalbėjo baltarusis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius