-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusių organizacijos neigia L. Kaščiūno žodžius dėl baltarusių neremiamos Ukrainos

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Laurynui Kaščiūnui teigiant, jog baltarusių patekimą į Lietuvą būtina apriboti ir dėl to, kad jie neprotestavo prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos tai neigia.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos „Teisinė iniciatyva“ ir specialaus projekto „Tarptautinis kankinimų Baltarusijoje tyrimo komitetas“ komanda teigia, kad po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą 2022 metų vasario pabaigoje kilus protestams Baltarusijoje sulaikyta apie 2 tūkst. žmonių, mažiausiai 630 iš jų areštuoti.

„Išleidome ataskaitą (...) Joje išsamiai aprašome protestus, kilusius po Rusijos visiškos invazijos į Ukrainą, taip pat pasekmes protestuotojams“, – trečiadienį skelbia „Teisinė iniciatyva“ ir Tarptautinis kankinimų Baltarusijoje tyrimo komitetas.

Pareiškimą išplatino Lietuvoje gyvenančios Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos biuras

Seimas jau yra priėmęs įstatymą dėl ribojamų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, tačiau pastariesiems ribojimų buvo įvesta mažiau.

Konservatorius L. Kasčiūnas ir jo partiečiai Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas ir Audronius Ažubalis pernai gruodį Seime įregistravo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma baltarusiams apriboti leidimų gyventi išdavimą, išskyrus aukštos kvalifikacijos darbuotojus, bet palengvinti sąlygas Rusijos ir Baltarusijos demokratams prašyti nacionalinės vizos humanitariniais pagrindais.

Po pataisų registravimo savo paskyroje „Facebook“ NSGK pirmininkas skelbė, kad griežtesni ribojimai baltarusiams, be kita ko, būtini ir dėl to, kad jie neremia Ukrainos kare su Rusija.

Siūlymą palaiko už migracijos politiką atsakinga vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, tačiau iniciatyva abejoja premjerė Ingrida Šimonytė ir konservatorių lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Šią savaitę L. Kasčiūnas pripažino, kad parlamente kol kas trūksta balsų griežtinti ribojimus Baltarusijos piliečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius