Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 29

„Baltic Pride“ eitynių žvaigždė ožiukas policijos rankose išbuvo neilgai, pareigūnai jo nepalaikė protesto simboliu

Per seksualinių mažumų eitynes „Už lygybę“ kartu su jį vedžiojusiu vyru policijos rankose atsidūręs ožiukas greitai buvo paleistas ir grįžo į renginį. Pareigūnai šį žmogų trumpam sulaikė už smulkų chuliganizmą.
Ožiukas
Ožiukas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Kaip portalas 15min.lt rašė, šis ožiukas tapo šeštadienį vykusio renginio žvaigžde. Festivalio „Baltic Pride“ eitynės sulaukė didžiulio būrio protestuotojų, kurių daugelis rodė nepadorius gestus, įžeidinėjo skanduotėmis ir demonstravo užgaulius plakatus. Iš šio būrio išsiskyrė ramiai laikęsis vyras, vedinas ožiuku.

„Ožys buvo vedžiojamas kaip naminis gyvūnėlis ir nebuvo paverstas simboliu.“

Jis atėjo iki pat scenos Lukiškių aikštėje, kur sukiojosi tarp žmonių, dėstė kritiką homoseksualų atžvilgiu ir noriai su visais bendravo. Kiek pasimetęs ožiukas sekiojo jam iš paskos ir leidosi glostomas kitų.

„Čia – mano partneris, vardu Simonko“, – rimtu veidu aiškino vyras.

Pasibaigus renginiui ir žmonėms pradėjus skirstytis, vyras kartu su minia patraukė Gedimino prospekto link, bet netoli nuėjęs įsivėlė į diskusiją su pareigūnais, ėmė svaidytis užgauliais žodžiais ir atsikalbinėti.

Aurimo Šrubėno nuotr./Ožiuko šeimininko sulaikymas
Aurimo Šrubėno nuotr./Ožiuko šeimininko sulaikymas

Atmosferai įkaitus, keli policininkai sučiupo vyrą, užlaužė rankas, pargriovė ant žemės, surakino rankas ir nusivedė. Kartu su juo į policijos mašiną  buvo įvestas ir ožiukas.

Kaip pirmadienį 15min.lt sakė sostinės policijos atstovai, kol pareigūnai aiškinosi su vyru, ožiuką saugojo ekologinės policijos pareigūnai. Netrukus abu buvo paleisti ir grįžo į minią.

„Ožys čia mažiausiai dėtas. – tvirtino pareigūnai. – Jis buvo vedžiojamas kaip naminis gyvūnėlis ir nebuvo paverstas simboliu.“

Portalo 15min.lt žiniomis, vyras nėra tikrasis ožiuko šeimininkas. Jis keturkojį pasiskolino tik renginio išvakarėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius