-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 26

Baltijos Asamblėjos prezidentu išrinktas Paulius Saudargas

Šią savaitę Taline vykusioje Baltijos Asamblėjos (BA) 30-ojoje sesijoje pirmininkavimą BA baigusi Estija perdavė šias pareigas Lietuvai. Naujuoju BA prezidentu išrinktas Lietuvos delegacijos BA vadovas Paulius Saudargas.
Paulius Saudargas
Paulius Saudargas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prieš 20 metų įsteigtos parlamentų bendradarbiavimo organizacijos vadovu tapęs P.Saudargas teigės esąs įsitikinęs, kad prasideda visiškai naujas Baltijos Asamblėjos etapas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Susiduriame su konkrečiomis problemomis, tarp valstybių atsiranda interesų, kuriuos reikia derinti. Ypač svarbūs artėjančio pirmininkavimo klausimai susiję su energetika, dujų rinkos demonopolizavimu, Visagino atominės elektrinės statyba, aštriai diskutuojamas klausimas dėl suskystintų dujų terminalo Baltijos jūroje. Labai gerai, kad yra tokio formato Asamblėja, kur galima betarpiškai gauti informaciją, sužinoti Estijos, Latvijos parlamentų nuomones“, – teigė P.Saudargas.

Jis savo kalboje atkreipė dėmesį ir į pastaruoju metu išryškėjusias problemas, susijusias su banku „Snoras“.

„Tikiu, kad rusiško verslininko Vladimiro Antonovo aferos mūsų tarpusavio santykiams įtakos neturės. Tikiu, kad nors ir Lietuva bei Latvija dėl to turi trumpalaikių problemų, bet ilgainiui prasidės skaidresnės ir sąžiningesnės bankininkystės laikotarpis. O tai ilgalaike prasme Baltijos šalių ekonomiką ir finansų sistemą padarys tik stipresne“, – tvirtino P.Saudargas.

Baltijos Asamblėja – tai  Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta remiantis Baltijos šalių Aukščiausiųjų Tarybų 1990 metų gruodžio 1 dieną Vilniuje priimtu bendru sprendimu. Organizacija įkurta įtvirtinti Baltijos šalių nepriklausomybę, siekiant glaudesnio Baltijos regiono bendradarbiavimo tarptautinių santykių srityje ir efektyvaus informacijos apsikeitimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius