Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 21

Baltijos gynybos koledžui vadovauti pradeda karininkas iš Lietuvos A.Šiuparis

Estijoje trečiadienį įvyko Baltijos gynybos koledžo vadų pasikeitimo ceremonija – šiai karo mokyklai vadovauti pradeda karininkas iš Lietuvos Alvydas Šiuparis.
Alvydas Šiuparis
Alvydas Šiuparis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, ceremonijoje Tartu jis pakeitė nuo 2020-ųjų koledžui vadovavusį estą Ilmarą Tammą.

Ministras Arvydas Anušauskas kadenciją baigusį komendantą apdovanojo krašto apsaugos sistemos medaliu „Už nuopelnus“.

„Lietuvai didelė garbė ir atsakomybė perimti vadovavimą koledžui. Esu įsitikinęs, kad brigados generolas Alvydas Šiuparis vadovaus koledžui sėkmingai. Jis įvairiuose kariuomenės daliniuose tarnauja jau daugiau nei 30 metų bei turi įspūdingą išsilavinimą ir patirtį. Galiu patikinti, kad Krašto apsaugos sistema tikrai palaikys ir padės vadui einant šias pareigas“, – sakė ministras.

Brigados generolas A. Šiuparis pastaruosius trejus metus vadovavo Lietuvos kariuomenės Mokymų ir doktrinų valdybai. Anksčiau jis buvo Gynybos, karinis, jūrų ir oro atašė JAV ir Kanadai, vadovavo Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui, Lietuvos kariuomenės brigados „Geležinis Vilkas“ štabui, tarnavo tarptautinėje misijoje Afganistane.

1999 metais Tartu įsteigtas Baltijos gynybos koledžas – bendra Baltijos šalių aukštoji karo mokykla, rengianti Estijos, Latvijos, Lietuvos ir kitų valstybių štabų karininkus ir civilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius