Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 17

Baltijos jūra Klaipėdoje nuplovė namo sieną, pavojingi griuvėsiai vilioja smalsuolius

„Vos spėjame gainioti smalsuolius. Eina čia ir su vaikais – drąsiai laipioja plytomis, fotografuoja. Vieną mamą teko ir už rankos sugriebti“, – piktinosi pajūrio žvejai, šį savaitgalį po stiprios Baltijos bangos netekę žvejų namelio Melnragės pakrantėje.
Baltijos bangos išgriovė žvejų namelio sienas.
Baltijos bangos išgriovė žvejų namelio sienas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį pakilusios bangos skaudžiai talžė paplūdimius, nepasigailėjo ir mūrinio namelio, kuriame žvejai laikė savo įrangą. Po stiprios bangos smūgių gabalais pažiro namelio siena, vanduo ėmė plauti viduje buvusius daiktus. 

Žvejai pasakojo patyrę nemažai nuostolių, nors dalį daiktų ir pavyko išgelbėti.

Griuvėsiai apjuosti „Stop“ juosta, tačiau pramogautojams toks įspėjimas – nė motais. Pajūrio žvejai piktinosi smalsuoliais, drąsiai laipiojančiais po griuvėsius. „Viena mama su vaiku ant rankų lipo pačiu krašteliu, išbėgę dar spėjom sulaikyti“, – pasakojo žvejai.

Namelyje šeimininkavę vietos žvejai pasakojo, kad anksčiau dalis namelio slėpėsi po paplūdimio smėliu. Audringa jūra paplovė pamatus, kurių anksčiau niekas nė nematė. Melnragiškiai įsitikinę, kad didžioji kaltė dėl griaužiamo Melnragės paplūdimio tenka ne audroms, o pailgintam šiauriniam molui. Esą pailginus uosto vartus dėl susidariusių sūkurių ėmė kentėti Melnragės pakrantė.

Koks bus Melnragės žvejų namelio likimas – neaišku. Žvejų nuomojamas namelis priklauso jūrų krovinių kompanijai „KLASCO“. Ši kol kas neapsisprendė, ką darys su apgriuvusiu statiniu. Sprendimą ketinama priimti artimiausiu metu.

Krantotvarkos specialistai nesutaria, koks turėtų būti tolimesnis Melnragės likimas: ar ši pajūrio zona turėtų būti pritaikoma uosto reikmėms, ar palikta poilsiautojams.

Prieš porą dešimtmečių paplūdimys šioje vietoje buvo maždaug pusšimčio metrų pločio. Šią žiemą smėlio ruožas čia siekia vos kelis metrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius