-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 07

Baltijos jūros krantų būklė gera, jų tvirtinti nereikia, teigia Aplinkos ministerijos specialistai

Baltijos jūros krantams pavojus negresia, todėl imtis skubių priemonių krantams tvirtinti nereikia. Taip nuspręsta per penktadienį Palangoje vykusį Aplinkos ministerijos ir savivaldybės atstovų susitikimą.
Klaipėdiečiai sekmadienį leido pajūryje
Baltijos jūros krantas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Pasikeista nuomonėmis, išklausyta naujų idėjų, kokiais būdais reikėtų tvarkyti krantus ties Karkle ir ties Olando kepure. Priimti sprendimai kol kas tokie, kad ten iš tikrųjų ties Karklės kapinaitėmis nėra tokia tragiška situacija, kokia ji bandoma buvo pateikti“, – po susitikimo BNS sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys.

Nerimaujant dėl to, kad gali būti nuplautos Karklės kapinaitės, siūlyta akmenimis sutvirtinti Olando kepurės bei Palangos kopų ruožą ir prašyta leisti išmėginti eksperimentinį metodą. Tačiau Aplinkos ministerijos atstovo teigimu, nebūdingi metodai gali sukelti tik dar didesnę nelaimę. Be to, mokslininkų duomenimis, situacija Karklėje dar prieš 25 metus buvo gerokai prastesnė.

Dėl šių priežasčių nuspręsta kol kas jokių tvirtinimo darbų nesiimti – nauja krantų tvarkymo programa bus rengiama kitiems metams.

„Jei Anatolijaus tipo uraganas stipriai smogtų į krantą, tada jau reikėtų imtis tų hidrotechninių statybų, tai visuomet iššaukia neigiamą poveikį kituose ruožuose“, – teigė L.Budrys.

Tačiau neįvykus jokioms panašioms nelaimėms, specialisto teigimu, „Karklės kapinaitės kaip stovėjo, taip stovės“.

Ketvirtadienį Aplinkos ministerijos darbuotojų grupė kartu su Pajūrio juostos tvarkymo programos konsultacinės darbo grupės nariais apžiūrėjo ir įvertino Baltijos jūros krantų būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius