-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04

Baltijos šalių ir JAV kariuomenių vadai aptarė saugumo situaciją regione ir Ukrainoje

Baltijos šalių ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kariuomenių vadai antradienį aptarė saugumo situaciją Baltijos regione ir Ukrainoje, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).
Kariuomenės vadas Arvydas Pocius
Kariuomenės vadas Arvydas Pocius / A.Pliadžio nuotr.

Pokalbyje telefonu su JAV Jungtinių štabų vadu generolu Martin E.Dempsey Lietuvos kariuomenės vadas generolas Arvydas Pocius teigė, kad Ukrainos karinis personalas bus ir toliau rengiamas Lietuvos karo akademijoje Vilniuje ir Baltijos gynybos koledže Tartu. Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai pasidalijo informacija apie tolesnius karinio bendradarbiavimo su Ukraina planus.

Lietuvos kariuomenės vadas taip pat pabrėžė, kad Lietuva tęs iniciatyvą formuoti bendrą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigadą.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadams paskambinęs JAV kariuomenės vadas M. E.Dempsey pasidalijo įžvalgomis apie NATO greitojo reagavimo pajėgų ateities pratybas Baltijos regione. Jis taip pat pabrėžė, kad įsipareigojimai NATO ir toliau išlieka aiškiu kariniu prioritetu JAV ginkluotosioms pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius