Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 31

Baltijos šalių oro erdvę saugojusius lenkus Šiauliuose pakeitė Čekijos kariai

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis rugpjūčio 31 dieną Zokniuose padėkojo NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdžiusiems lenkų karininkams ir juos pakeitusiems Čekijos oro pajėgų atstovams už Lietuvos ir kitų Baltijos šalių oro erdvės apsaugą.
Lenkijos karinės oro pajėgos saugos Baltijos šalių oro erdvę
Iki šiol Baltijos šalių oro erdvę saugojo Lenkijos karinės oro pajėgos. / KAM nuotr.
Temos: 2 Lenkai Lenkija

„Nuoširdžiai dėkoju lenkų ir čekų karininkams, pilotams ir visiems oro pajėgų kariškiams už dalyvavimą šioje misijoje. NATO vykdoma Baltijos oro erdvės apsauga – geriausias Aljanso solidarumo ir bendradarbiavimo pavyzdys. Džiaugiuosi NATO šalių vadovų susitikime Čikagoje priimtu sprendimu misiją pratęsti neribotam laikui“, – teigė A.Ažubalis.

Pasak jo, iš Zoknių kylantys partnerių naikintuvai ne tik vykdo greitojo reagavimo funkcijas oro pažeidėjų atžvilgiu, tačiau atlieka ir simbolinį vaidmenį – didina Aljanso matomumą ir primena apie NATO solidarumą vykdant kolektyvinę šalių narių gynybą.

Kontingentų apsikeitimo ceremonijoje taip pat dalyvavo Lietuvos ir Čekijos krašto apsaugos ministrai Rasa Juknevičienė ir Alexandras Vondra.

Lenkijos kariai misiją Šiauliuose vykdė keturis mėnesius, tai buvo jau ketvirtasis kaimynų budėjimas. Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę čekai su naikintuvais „JAS-39C Gripen“ saugos antrą kartą.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse pradėta 2004 m. kovo 29 d. Lietuvai, Latvijai ir Estijai tapus Aljanso narėmis. Nuo to laiko Baltijos oro erdvę jau saugojo 14 NATO šalių atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius