-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 30

„Elering“ valdybos pirmininkas: Baltijos šalių priklausomybė nuo Rusijoje gaminamos elektros energijos didėja

Estijos elektros energijos perdavimo tinklų operatorės „Elering“ valdybos pirmininkas Taavis Veskimagis mano, kad Baltijos valstybėse padidėjęs elektros energijos trūkumas, viršūnę pasiekęs šių metų liepos mėnesį, yra blogas ženklas, o regiono priklausomybė nuo iš Rusijos importuojamos elektros energijos didėja.
Elektros tinklai
Elektros tinklai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Baltijos šalių elektros rinkoje aktyviai veikia energetikos milžinės „Inter RAO JES“ atstovė Baltijos šalyse bendrovė „INER RAO Lietuva“, liepos pabaigoje Baltijos valstybių elektros rinkoje nusprendė dalyvauti ir vieno didžiausių Europos energetikos koncernų E.ON (Vokietija) antrinė įmonė „E.ON Rossija“, kuri taip pat importuos Rusijoje gaminamą elektros energiją, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„E.ON sprendimas pradėti tiekti Rusijos pagamintą elektros energiją į Baltijos valstybes rodo stiprėjančią tendenciją naudoti už Europos Sąjungos ribų pagamintą elektrą. Klimato kaitos politika ir kiti veiksniai lemia, kad atominė energija nebesulaukia politinės paramos, o geriausiu politiniu sprendimu laikomas vis didėjantis importas iš Rusijos ir kitų trečiųjų šalių, kur elektra ir toliau gaminama remiantis žemesniais saugumo standartais“, – teigė T.Veskimagis.

Anot jo, tokia politika mažina galimybes statyti elektros generacijos jėgaines šalia trečiųjų šalių, šiuo atveju Rusijos ir Baltarusijos sienos, be valstybės subsidijų.

„Todėl ateityje mes galime patekti į tokią pačią priklausomybę nuo Rusijoje gaminamos elektros, kaip dabar priklausome nuo rusiškų dujų“, – tvirtino „Elering“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius