Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Baltijos šalys nori kurti bendrą kultūros rinką, teigia R.Vilkaitis

Baltijos šalys nori kurti bendrą kultūros rinką, trečiadienį sakė Lietuvos kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, šį klausimą Rygoje aptaręs su Latvijos ir Estijos kolegomis.
Europos šalių kino susirinko žiūrėti pilna salė gerbėjų.
Remigijus Vilkaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak ministro, per antradienį vykusį susitikimą ministrai taip pat sutarė glaudžiau bendradarbiauti rengiant pagrindinius principus Europos Sąjungos (ES) bendrai kultūros politikai.

„Buvo kalbėta dėl bendros Baltijos šalių rinkos, derinant festivalių programas, bendradarbiaujant knygų leidyboje, vertimuose, filmuose ir pan., tam, kad netrukdytume vieni kitiems, kad šita rinka būtų suderinta ir kultūrinio turizmo srautai neišsisklaidytų į mažus objektus, o nuosekliai eitų“, – trečiadienį BNS sakė R.Vilkaitis.

Ministro teigimu, Latvijos kultūros ministro Into Dalderio, Estijos kultūros ministrės Laine Janes ir jo susitikimas buvo neoficialus ir jo metu siekta suderinti pozicijas dėl ruošiamos ES bendros kultūros politikos.

„Mes žinome, kad tai yra ruošiama, ir norime susiderinti pozicijas. Mūsų istorija yra panaši ir problemos panašios. Mūsų kultūrinė rinka yra labai nedidelė, labai jautri, tačiau labai svarbi“, – tvirtino R.Vilkaitis.

Anot ministro, europiniu lygiu ketinama iškelti ir klausimą dėl mažų tautų kalbų kaip kultūrinio paveldo. Pasak R.Vilkaičio, Latvijos kultūros ministerija dabar ruošia pirminį pavyzdį dokumento, kurį, jei bus spėta parengti, ketinama persiųsti kitoms dviems Baltijos šalims ir pristatyti kovo pabaigoje vyksiančiame visų Europos Sąjungos ministrų susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius