Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 13

Baltijos šalys planuoja valstybės finansuojamus vaistus pirkti kartu

Trys Baltijos šalys svarsto galimybę ateityje kartu pirkti valstybės finansuojamus vaistus, taip tikėdamosi išsiderėti palankesnę kainą.
Vaistai
Vaistai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos sveikatos apsaugos ministrai tokį susitarimą planuoja pasirašyti kitų metų pirmoje pusėje, BNS sakė Lietuvos sveikatos apsaugos ministro patarėjas Remigijus Bielinskas.

„Idėja dėl bendro vaistų pirkimo sutarties pirmiausiai buvo keliama ministrų lygiu. Ją apsvarstė ministrai Ministrų taryboje, šis klausimas taip pat svarstytas Baltijos šalių asamblėjoje, ten tokia galimybė buvo vertinama teigiamai“, – kalbėjo R.Bielinskas.

Pastarosiomis dienomis Latvijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Latvija atideda planus pasirašyti sutartį. Tai siejama su Latvijoje įvykusiais parlamento rinkimais.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos Europos Sąjungos reikalų ir tarptautinio skyriaus vedėjo Viktoro Meižio, svarstoma, kas galėtų vykdyti bendrus pirkimus – ar reikia kurti atskirą organizaciją, ar pavesti esamoms organizacijoms vykdyti pirkimus.

Anot jo, šiai problemai išnagrinėti sudaryta darbo grupė, kurioje Latvijos, Estijos ir Lietuvos atstovai vertino situacijas kiekvienoje šalyje organizuojant valstybės finansuojamų vaistų pirkimus, diskutavo apie galimybes organizuoti bendrus pirkimus.

Per susitikimus sutarta pirmiausiai įvykdyti pilotinį projektą ir tada įvertinti jo tikslingumą, galimą naudą.

„Vykdant bendrus pirkimus galima pirkti didesnį kiekį produktų, todėl galima išsiderėti mažesnes kainas ir padidinti konkurenciją“, – BNS sakė V.Meižis.

Kadangi Latvija buvo šios idėjos iniciatorė, Lietuva šiuo metu laukia oficialaus kvietimo pasirašyti sutartį. Išankstiniuose planuose trišalės sutarties pasirašymas buvo numatytas 2012 metų pirmame ketvirtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius