-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 31

Bandydamas neįkliūti aplinkosaugininkams, brakonierius ir slėpėsi miške, ir stebėjo aplinką žiūronais

Vykdydami akciją „Lydeka“, Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vakar Molėtų ir Anykščių rajone sulaikė du tinklais ir venteriais žuvis gaudžiusius asmenis. Nors pažeidėjai buvo atsargūs, nuo pareigūnų išsisukti nesugebėjo, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime spaudai.
Nelegali žvejyba
Nelegali žvejyba / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Vakar Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lydeka“ Molėtų rajone, stebėjo asmenį, kuris, braidydamas Gėlių ežero pakrante, pastatė du venterius. Paskui kurį laiką sėdėjo miške ir tik pavakare vėl atėjo prie ežero.

Saugodamasis, kad liktų nepastebėtas, asmuo žiūronais pirmiausia apžiūrėjo aplinką ir tik įsitikinęs, kad nieko nėra, sėdo į valtį ir pastatė dar du tinklus. Grįžęs nuėjo prie miške paslėpto dviračio, kur ir buvo sulaikytas.

Nustatyta, kad tai Utenos GGAI pareigūnams žinomas asmuo iš Alantos seniūnijos, jau buvo baustas už panašų pažeidimą. Kadangi pažeidėjas buvo sulaikytas tik pastatęs įrankius, žuvų sugauti nespėjo ir žalos gamtai nebuvo padaryta.

Minėtam piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimta medinė irklinė valtis, du statomieji tinklai, du venteriai. Taip pat jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Kovo 29 d., antradienį, Utenos GGAI pareigūnai per reidą Anykščių rajone ties Kavarsko tvenkiniu aptiko įtartiną valtį – buvo panašu, kad ja žvejojama tinkliniais įrankiais.

Nuojauta neapgavo: pareigūnai šią vietą stebėjo pasikeisdami ir vėlyvą trečiadienio vakarą, jau po 21 val., tamsoje pamatė medine valtimi plaukiantį asmenį, o po kurio laiko jis išsitraukė ir tris statomuosius tinklus.

Grižęs į krantą, Kavarsko miestelio gyventojas, neteisėtai sugavęs tris karšius, buvo sulaikytas su visais įkalčiais.

Asmeniui pateikta atlyginti gamtai padaryta žalą – 300 eurų, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimta valtis, trys statomieji tinklai, gresia administracinė atsakomybė nuo 120 iki 300 eurų su minėtų priemonių ir įrankių konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius