-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 20

Bandymai ginčyti „Snoro“ bankroto administratorių „Lietuvos geležinkelių“ vadovui gali kainuoti postą

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ bandymas ginčyti „Snoro“ banko bankroto administratorių nebuvo derintas su Vyriausybe ir Susisiekimo ministerija, todėl po švenčių gali būti svarstomas bendrovės generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos likimas.
Stasys Dailydka
Stasys Dailydka / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dienraščio „Kauno diena“ šaltinių Vyriausybėje teigimu, susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui leista apsispręsti dėl tolesnio S.Dailydkos darbo „Lietuvos geležinkelių“ vadovo poste. Teigiama, kad premjeras Andrius Kubilius, jo aplinka ir kiti Vyriausybės nariai neprieštaraus, jeigu susisiekimo ministras apsispręstų pakeisti „Lietuvos geležinkelių“ generalinį direktorių.

E.Masiulius dienraščiui nei patvirtino, nei paneigė, kad dėl S.Dailydkos galimybių toliau eiti dabartines pareigas, gali būti svarstoma artimiausiame „Lietuvos geležinkelių“ valdybos posėdyje, kuris planuojamas 2012 metų pradžioje.

„Tiesiog nekomentuosiu tokios galimybės“, – sakė E.Masiulis.

Jis patvirtino, kad „Lietuvos geležinkeliai“, teismui skundą dėl „Snoro“ bankroto administratoriaus pateikę praėjusios savaitės ketvirtadienį ryte ir atsiėmę tos pačios dienos vakarą, veikė savarankiškai.

„Tai buvo savarankiškas įmonės vadovų sprendimas, padarytas nesuvokiant galimų neigiamų jo padarinių. Akivaizdu, kad tokio sprendimo priėmimas neprideda tarpusavio pasitikėjimo bei supratimo tarp įmonės vadovybės ir bendrovės valdybos, taip pat Vyriausybės institucijų“, – tvirtino E.Masiulius.

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas, susisiekimo viceministras Arūnas Štaras irgi išreiškė nuostabą dėl įmonės bandymo skųsti teismo sprendimą dėl „Snoro“ bankroto administratoriaus paskyrimo. A.Štaras taip pat neneigia, kad artimiausiu metu valdyba gali svarstyti tokio „Lietuvos geležinkelių“ skundo pateikimo aplinkybes, kartu esą gali iškilti ir S.Dailydkos klausimas. Tiesa, artimiausiame „Lietuvos geležinkelių“ valdybos posėdyje gali būti apsiribota situacijos aptarimu ir papeikimu S.Dailydkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius