-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Banko apiplėšimo byla – kol kas dar be įtariamųjų

Kauno policijai dar nepavyko nustatyti, kas tie du vyrai, penktadienį ryte įvykdę žaibišką Ūkio banko filialo apiplėšimą. Per savaitgalį tyrimas mažai pasistūmėjo į priekį.
Į banką plėšikai įvažiavo atbuline eiga. Tuo pačiu keliu tik jau su pinigais jie ir pasišalino.
Į banką plėšikai įvažiavo atbuline eiga. Tuo pačiu keliu tik jau su pinigais jie ir pasišalino. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Nesulaukėme nė vieno skambučio iš žmonių, kurie galbūt kažką matė. Yra toks posakis: „Vagys dėkingi, kai mes abejingi“. Banką apšvarinę plėšikai turi kuo džiaugtis. Nors skelbėme numerius, kuriais mums galima anonimiškai pranešti informaciją visą parą, niekas neskambino“, – apgailestavo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimų skyriaus viršininkas Raimondas Baltaduonis. Mažai naudos davė ir netoli nusikaltimo vietos esančių namų gyventojai. Dauguma jų tuo metu, kai vyko nusikaltimas, buvo išvykę į darbą, kiti – dar tik kėlėsi, todėl mažai ką matė.

„Vis dar tikimės, kad atsilieps žmonės, galintys suteikti vertingos informacijos. Juos prašome nedelsiant skambinti telefonais 303 408, mob. tel. 8612 53993 arba 02 (visą parą). Anonimiškumas garantuojamas“, – sakė pareigūnai.

„15min“ primena, kad veiksmo filmo vertas Ūkio banko filialo Kovo 11-osios gatvėje apiplėšimas įvykdytas penktadienį ryte. 7.58 val. du kaukėti plėšikai automobiliu įlėkė į banko patalpas, išplėšė pinigus iš banko tarnautojų rankų ir sukrovė į krepšį. Tuomet vėl sėdo į mašiną ir dingo. Vagystė stebina iki smulkmenų apgalvotu planu: plėšikai išvakarėse pasirūpino transportu, kurį naudos vagystės dieną – pavogė seną automobilį „Volkswagen Jetta“, kuriuo įvažiavo į banką, o vėliau netoli banko esančiame kieme sudegino. Liudininkų teigimu, šioje vietoje nusikaltėliai persėdo į automobilį „Peugeot 406“ ir nuvažiavo nežinoma kryptimi.

Beveik tobulą scenarijų galėjo apkartinti tik tai, kad iš banko pavyko pavogti nedidelę sumą – apie 10 tūkst. Lt. Manoma, kad apiplėšimą suplanavę vyrai tikėjosi gerokai didesnio grobio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius