-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 01

Baudą užtraukė lagaminas be bilieto

Nuo rugpjūčio viešajame transporte griežčiau pradėję bausti „zuikius“ kontrolieriai susirūpino ne tik be bilieto važiuojančiais žmonėmis, bet ir jų vežamais neapmokestintais kroviniais. Dideliam lagaminui ar kitam kroviniui reikia papildomo bilieto, o jo neturint gresia bauda.
Bagažui, užimančiam keleivio vietą viešajame transporte, reikia įsigyti papildomą keleivio bilietą.
Bagažui, užimančiam keleivio vietą viešajame transporte, reikia įsigyti papildomą keleivio bilietą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad tokios sankcijos tikrai galioja, teko įsitikinti į „15min“ besikreipusiai Renatai Tilmantaitei. „Sekmadienį važiavau autobusu, pati turėjau bilietą, tačiau kontrolieriams užkliuvo šalia manęs stovėjęs tuščias mano lagaminas“, – pasakojo mergina. Kadangi lagaminą ji vežėsi neturėdama papildomo bilieto, teko sumokėti 15 Lt baudą. „Autobuse buvo vos keletas žmonių, o mano lagaminas tik užėmė vietą ant žemės“, – piktinosi R.Tilmantaitė. „Žmonės viešuoju transportu veža šunis, kates, vaikų vežimėlius, niekas dėl to nesikabina, o čia užkliuvo mažas ir dar tuščias lagaminas“, – apmaudo neslėpė mergina.

Tačiau Važiavimo maršrutiniais autobusais ir troleibusais taisyklėse numatoma, kad transporto priemonės salone kiekvienas keleivis turi teisę nemokamai vežtis vieną rankinį bagažą ne didesnį kaip 60x40x20 cm arba jeigu bendra matmenų suma ne didesnė kaip 120 cm.
Pažymėjęs papildomą vienkartinį bilietą, žmogus gali vežti bagažą, užimantį ne daugiau kaip vieną papildomą keleivio vietą. Neapmokėto bagažo vežimas keleivinėmis kelių transporto priemonėmis pagal taisykles užtraukia 10-20 Lt baudą.

Bendrovės „Susisiekimo paslaugos“ Kontrolės skyriaus viršininkas Danius Rinkauskas tvirtino, kad specialiai kontrolieriams nebuvo akcentuojama, kad reikia bausti keleivius, kurie vežasi bagažą. „Tačiau jei vežamas bagažas labai didelis, jis užima papildomą vietą, tada, be abejo, už jį reikia mokėti“,  –  teigė D.Rinkauskas. Jo tvirtinimu, keleiviai nepriklausomai nuo to, ar transporto priemonė yra pilna, ar tuščia, privalo dideliam bagažui nusipirkti bilietą. „Vadovaujantis logika, kad jei važiuoja mažai keleivių, tai galima daryti ką nori, gal tada pustuščiame autobuse ir patiems keleiviams nereikia pirkti bilieto – juk vis tiek mažai važiuoja“, – ironizavo D.Rinkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius