Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 03

Baudoms išrašyti – papildomos pajėgos

Pernai nepavykus įgyvendinti plano ir surinkti užsibrėžtų pinigų už automobilių statymą mieste, Klaipėdos savivaldybė jau džiaugiasi šiemet išaugusia rinkliavos suma ir ketina pastiprinti menkas atsakingo skyriaus darbuotojų gretas.
Per pirmąjį šių metų ketvirtį jau surinkta daugiau nei 420 tūkst. litų iš automobilių statymo rinkliavos.
Per pirmąjį šių metų ketvirtį jau surinkta daugiau nei 420 tūkst. litų iš automobilių statymo rinkliavos. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Priims du žmones

Nuo kovo pirmosios įsigaliojus naujai už automobilio stovėjimą nesusimokėjusių vairuotojų registravimo tvarkai, kai automobilius imta fotografuoti, savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrį užplūdo pažeidėjų automobilių nuotraukos.

Pagal užfiksuotus pažeidėjų duomenis išrašomi administracinės teisės pažeidimo protokolai, kurių per dieną stalčiuose sugula 70–80. Vienas protokolus surašantis poskyrio vedėjas Marius Poimanskis nespėja, tad netrukus turėtų sulaukti pagalbos. „Skyriuje su protokolais dirba vienas žmogus – poskyrio vedėjas, tačiau jis turi ir kitų pareigų. Kitas žmogus dirba su leidimų išdavimu renginiams. Pirmadienį vyks konkursas skyriaus vyriausiojo specialisto pareigoms užimti, tad tikimės gauti darbuotoją, kuris, bent jau pradžioje, dirbs vien surašydamas protokolus“, – vylėsi Viešosios tvarkos ir transporto skyriaus vedėja Danutė Valuckienė. Anot jos, darbuotojo laukia ir dar viena kėdė – kas ją užims, paaiškės trečiadienį. Atsiradus naujiems talkininkams tikimasi, kad už stovėjimą nesusimokėjusiems ir „sugautiems“ vairuotojams nebereikės ilgai laukti pažeidimo protokolo, be kurio baudos sumokėti negalima.

Šiuo metu mokestis už automobilio stovėjimą geltonojoje zonoje yra 2 Lt už valandą, raudonojoje – 3 Lt už valandą, o žaliojoje pajūrio zonoje – 1 litas už pusantros valandos. Rinkliavos kol kas didinti neplanuojama.

Surinko daugiau pinigų

„Neretai gyventojai skambina ir prašo pasakyti sąskaitos numerį, kad greičiau galėtų sumokėti baudą, tačiau be protokolo to padaryti negali. Labai skubantys į savivaldybę gali ateiti apie ketvirtą dieną nuo pažeidimo ir jiems bus surašytas protokolas“,  – sakė valdininkė.

Dažniausiai vairuotojai skuba sumokėti baudą naudodamiesi lengvata, kai pirmą kartą prasižengę moka pusę minimalios baudos, t.y. 40 litų. D.Valuckienė perspėja, kad vairuotojai pažeidimo metu neturi niekam mokėti, tad primena, kad jei prasižengė, laukti protokolo, kuris išsiunčiamas pagal gyvenamąją vietą. Tuo tarpu nenorintys susilaukti baudų vairuotojai dažniausiai už automobilių statymą skuba susimokėti trumposiomis SMS žinutėmis. Per pirmąjį 2010-ųjų metų ketvirtį iš šiuo būdu atsiskaičiusių vairuotojų surinkta 15 tūkst. 380 litų, o šiemet per tą patį laikotarpį ši suma išaugo iki 23 tūkst. 946 litų.

Savivaldybės Transporto poskyrio vedėjo Rimanto Mockaus nuomone, vairuotojams šis būdas patrauklus dėl savo patogumo, kadangi tokio atsiskaitymo būdo paslaugą teikia jau trys mobiliojo ryšio operatoriai. Atsiskaitymas trumposiomis žinutėmis išaugo ir per balandžio–gegužės mėnesius. Įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ duomenimis, atsiskaitymas trumposiomis žinutėmis išaugo trečdaliu, o į bilietų automatus subyrėjo 20 proc. daugiau pinigų nei surinkta prieš tai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius