-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 08

Baudų nemokantiems užsieniečiams siūloma riboti atvykimą į Lietuvą

Vyriausybė kovoje su kontrabanda siūlo įtvirtinti, kad užsieniečiui, kuris neturi teisės gyventi Lietuvoje ir kuris nevykdo įsipareigojimų muitinei ar nemoka skirtų baudų, gali būti uždrausta iki penkerių metų atvykti į Lietuvą.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), taip siekiama riboti užsieniečių, užsiimančių kontrabanda ir neteisėtu akcizais apmokestinamų prekių gabenimu, atvykimą.

Tokiam siūlymui šią savaitę pritarė Ministrų kabinetas. Taip pat siūloma atsisakyti atskiros procedūros, pagal kurią užsieniečiams išduodamas leidimas dirbti.

Numatoma, jog užsieniečiui leidimas gyventi būtų išduodamas, jei jis turėtų tokias gyvenamąsias patalpas, kuriose kiekvienam, deklaravusiam čia gyvenamąją vietą, tektų ne mažiau kaip 14 kvadratinių metrų

„Šiuo metu atvykstantis dirbti Lietuvoje užsienietis gali kreiptis dėl leidimo laikinai gyventi, jeigu jam išduotas leidimas dirbti. Dėl leidimo dirbti užsieniečiui išdavimo Lietuvoje į Darbo biržą turi kreiptis darbdavys. Projektu siūloma atsisakyti atskiros leidimo dirbti gavimo procedūros. Gavus užsieniečio arba darbdavio prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi, būtų atliekamas ir užsieniečio darbo atitikties Lietuvos darbo rinkos poreikiams ir sąlygų leidimui laikinai gyventi išduoti vertinimas“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Seimas šiuo metu jau svarto kitas VRM rengtas pataisas, kuriomis siekdama pažaboti užsieniečius, leidimų gyventi Lietuvoje siekiančius per fiktyvų verslą.

Numatoma, jog užsieniečiui leidimas gyventi būtų išduodamas, jei jis turėtų tokias gyvenamąsias patalpas, kuriose kiekvienam, deklaravusiam čia gyvenamąją vietą, tektų ne mažiau kaip 14 kvadratinių metrų. Įstatyme taip pat siūloma numatyti, kad išduoti leidimą būtų atsisakoma nustačius, jog įmonė, kuriai ketina vadovauti užsienietis, yra fiktyvi, taip pat jog užsieniečio buvimas Lietuvoje nėra būtinas siekiant įmonės tikslų ir vykdant veiklą.

Tačiau Seime jau svarstomu projektu ketinama nustatyti palankesnes atvykimo sąlygas užsieniečiams, kurie atkeliauja dirbti aukštos profesinės kvalifikacijos reikalaujančio darbo. Jiems norima numatyti ilgesnį išduodamo leidimo terminą, atsisakyti reikalavimo vertinti darbo atitiktį Lietuvos darbo rinkos poreikiams, jeigu darbdavys įsipareigoja mokėti tris kartus didesnį nei vidutinį mėnesinį darbo užmokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius