-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 28

Baudžiamas ne tik kyšio ėmėjas

Klaipėdos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl policijos pareigūno kyšininkavimo.
Kyšis
Kyšis / VSAT nuotr.
Temos: 1 Kyšis

Prieš kelias dienas policijos pareigūnų pažeidimus tiriančio padalinio darbuotojai pasikalbėti pakvietė 1987 m. gimusį uostamiesčio gyventoją R.K. Vaikinui buvo pranešta, jog yra įrodymų, kad jis neseniai papirko vieną policijos pareigūną, todėl patarta pačiam prisipažinti.

Vaikinas pranešė, kad rugpjūčio mėnesį jis savo automobiliu „Audi“ 81 kilometro per valandą greičiu važiavo viena uostamiesčio gatve, nors leidžiamas greitis toje vietoje yra 50 km/val. Jį  sustabdė Kelių policijos biuro Magistralinių kelių priežiūros būrio patruliai. Pareigūnai jam parodė nešiojamojo greičio matuoklio užfiksuotus rodmenis bei paaiškino, kad už tokį šiurkštų eismo taisyklių pažeidimą gresia 400–600 litų bauda.

Patrulis D.S., gim. 1978 m., pažeidėjui surašė protokolą, tačiau vairuotojui prašant jame nurodė, jog automobilis važiavo ne 81, o tik 66 km/val. greičiu.

Už tokią jam suteiktą „malonę“ greičio pažeidėjas patruliui D.S. įteikė 30 litų kyšį.

Kelių policijos biuro Magistralinių kelių priežiūros būrio patrulis D.S. vidaus reikalų sistemoje tarnauja dvylika metų, turi galiojančią tarnybinę nuobaudą, nes, pasirodo, ir pats neseniai netoli Palangos automobiliu viršijo leistiną greitį, todėl Klaipėdos apskrities policijos vadovybės už tai buvo atitinkamai įvertintas.

Vidaus tyrimų poskyrio pareigūnai primena gyventojams, kad jie turi dar nemažai įrodymų apie policijos patruliams duodamus kyšius, todėl pataria tokiems vairuotojams nieko nelaukiant atvykti ir prisipažinti taip pasielgus. Tokiu atveju pareigūnų pažeidimus tiriančio padalinio darbuotojai padės įstatymus pažeidusiems vairuotojams išvengti atsakomybės. Jei ne, baudžiamoji atsakomybė gresia ne tik policijos patruliams, bet ir pinigų jiems davusiems vairuotojams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius