Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 08

Baudžiamojo persekiojimo departamento vadovu paskirtas prokuroras Tomas Krušna

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiuoju prokuroru paskyrė Tomą Krušną. Generalinio prokuroro teigimu, jo pasirinkimą lėmė aukšta T.Krušnos profesinė kompetencija bei gebėjimai, itin platus akiratis tarptautinės teisės srityje, išskirtinė darbo tarptautinėse institucijose patirtis, abejonių nekelianti reputacija, kolegų pagarba ir palaikymas.
Tomas Krušna
Tomas Krušna / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Prokuratūros darbe vis dažniau reikia atsižvelgti į Europos Sąjungoje taikomus baudžiamojo persekiojimo standartus ir principus, didėja poreikis išmanyti atskirų užsienio šalių nacionalinės teisės ypatumus, vis dažniau tenka operatyviai reaguoti ir organizuoti efektyvų bendradarbiavimą ir susižinojimą su skirtingų valstybių kompetentingomis institucijomis. Todėl, manau, labai svarbu, kad šio departamento vadovo pareigas užimtų žmogus, kurio patirtis neapsiriboja nacionaline teise ir praktika savo šalies ribose.

Tomas Krušna dirba prokuratūroje jau aštuoniolika metų ir per šį laiką pelnė atsakingo, principingo, tobulėti siekiančio teisininko ir reiklaus vadovo reputaciją. Ne mažiau svarbu, kad prokuroras yra nuoširdžiai gerbiamas kolegų, todėl tikiu, kad jis sėkmingai įveiks visus jo naujose pareigose laukiančius iššūkius, kurių, žinau, tikrai bus daug,“ – savo pasirinkimą komentuoja E.Pašilis.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna, turintis vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą, teisininko kvalifikaciją įgijo Vilniaus universitete 1997 metais, darbą prokuratūroje pradėjo 1998 m. vasarį.

Po ketverių metų, Lietuvai rengiantis narystei Europos Sąjungoje, įvertinus jauno teisininko darbo rezultatus bei kitas kompetencijas, tokias, kaip užsienio kalba, domėjimasis Europos Sąjungos šalių teisėsaugos institucijų bei jas vienijančių organizacijų veikla, tarptautinės teisės normomis, T.Krušna buvo paskirtas Generalinės prokuratūros Valdymo ir kontrolės skyriaus prokuroru integracijos į Europos Sąjungą reikalams.

2006 m. T.Krušna paskirtas Lietuvos nacionaliniu nariu Eurojuste, po dviejų metų – deleguotas į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą (OLAF). 2011 metais prokuroras buvo tapo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju, atsakingu už tarptautinį bendradarbiavimą ir susižinojimą baudžiamojo persekiojimo procese. 2015 metų rugsėjį paskirtas Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pavaduotoju.

Per darbo prokuratūroje metus T.Krušna ne kartą buvo skatintas už pavyzdingą tarnybos pareigų atlikimą. 2013 m. gruodį Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu apdovanotas atminimo ženklu bei generalinio prokuroro įsakymu skirtu prokuroro garbės ženklo II laipsnio medaliu.

Kolegų ir vadovų apibūdinamas kaip pareigingas, komunikabilus, motyvuotai reiklus sau ir kitiems, gebantis argumentuotai dėstyti savo nuomonę, diskutuoti įvairiomis teisinėmis temomis, plataus akiračio, turintis gerbiamo lyderio savybių vadovas.

Naujas pareigas T.Krušna pradeda eiti 2016 m. birželio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius