-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 09

Baus už diskriminaciją

Seimas ketvirtadienį priėmė Baudžiamojo kodekso (BK) pataisas, kuriomis numatyta baudžiamoji atsakomybė už medžiagos, kurstančios diskriminaciją, platinimą. Iki šiol už tokią veiką grėsė tik administracinė atsakomybė.
Tolerancijos vilkikas Vilniuje
Tolerancijos vilkikas Vilniuje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

68 parlamentaras balsavus už, 3 prieš, 11 susilaikius priimtos BK pataisos numato, kad tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose kurstoma diskriminuoti žmones dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Taip pat numatyta baudžiamoji atsakomybė už grupių ir organizacijų, turinčių tikslą diskriminuoti žmonių grupę arba kurstyti prieš ją, kūrimą ir veiklą.

Tas, kas kūrė bendrininkų grupę arba organizaciją, turinčią tikslą diskriminuoti žmonių grupę dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstyti prieš ją, arba dalyvavo tokios organizacijos ar grupės veikloje, arba finansavo ar kitaip materialiai rėmė tokią grupę ar organizaciją, bus baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius