-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

Bažnyčiose liejasi jaunųjų talentų balsai

Šį savaitgalį bažnytinės muzikos mylėtojai kviečiami pasiklausyti jaunųjų talentų atliekamų kūrinių.
Koncertas
Koncertas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

Šią savaitę iki sekmadienio Lietuvos evangeliškos bažnytinės muzikos sandrauga  jau  14 - ąjį kartą Klaipėdoje organizuoja bažnytinės muzikos seminarą. Tokių seminarų  pagrindinė idėja –  skatinti jaunimą prisidėti prie bažnytinės veiklos, ugdyti norą patiems susikurti savo bažnyčiose kūrybinę erdvę, kur galėtų atsiskleisti jauni talentai praturtindami jau ir taip įsisenėjusias ir jaunimui nusibostančias tradicijas. Taip pat skatinimas groti intrumentais, išmokti juos prižiūrėti, puoselėti. Šis projektas yra tęstinis, ir  be pertraukų Klaipėdoje vyksta kasmet jau nuo 1995m.

Šiemet seminare sulaukta apie 30 choristų (jaunimo bei vyresniųjų) iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Jurbarko, Tauragės, Šilutės, Klaipėdos ir kt. miestų bei rajonų. Jungtiniame pučiamųjų orkestre groja 25 instrumentalistai iš įvairių miestų evangeliškų bažnyčių orkestrų, bei šiaip mėgėjai.

Seminaro pabaigą vainikuos du koncertai visuomenei. Vienas jų Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pylimo g. 2) vyks penktadienį, 19 val. Kitas – sekmadienį, 17 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje.

Vienas iš pagrindinių muzikinių akcentų Felikso Mendelsono Bartoldi (1809 –1847) 200-sios  gimimo metinės. Tai vokiečių kompozitorius, pianistas, vargonininkas, dirigentas. Mendelsonas yra vienas žymiausių 19 a. pirmosios pusės kompozitorių. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius