Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 19

Be naujos ministerijos – nė iš vietos

Prezidentas Valdas Adamkus, susitikęs su premjeru Andriumi Kubiliumi, pirmiausia jam davė pylos dėl penktadienio įvykių Lietuvoje. Tuo pačiu buvo aptartas keturioliktosios, Energetikos, ministerijos steigimas. V.Adamkus yra viešai išsakęs abejonių dėl naujos ministerijos steigimo. Kol kas šalies vadovas nėra pasirašęs ir dėl to priimto įstatymo.
Prezidentas davė pylos premjerui dėl penktadienio įvykių.
Prezidentas davė pylos premjerui dėl penktadienio įvykių. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po susitikimo A.Kubilius sakė, jog labai vertina prezidento poziciją dėl penktadienio neramumų Vilniuje, ir žadėjo iš šalies vadovo imti pavyzdį. A.Kubilius tikino supratęs, kad dialogo su visuomene labai reikia, ir tikino artimiausiu metu susitiksiantis su įvairiomis verslo grupėmis.

„Gaila, kad Seime priimiant visą valstybės finansų stabilizavimo sistemą diskusijos ne visada buvo vaisingos“, – bene pirmą kartą aiškiai pripažino savo klaidas A.Kubilius. Anot jo, įstatymus priimant tokiais tempais, kontaktų su visuomene išlaikyti nepavyko.

„Pigiausia“ ministerija

Kalbėdamas apie šalies problemas A.Kubilius žadėjo „žymiai efektyviau ir skaidriau nei iki šiol tvarkyti energetikos reikalus“. Todėl esą Energetikos ministerijos steigimas yra būtinas.Gaila, kad Seime priimant visą valstybės finansų stabilizavimo sistemą diskusijos ne visada buvo vaisingos, – bene pirmą kartą aiškiai pripažino savo klaidas A.Kubilius.

„Ją kursime nedidindami Ūkio ministerijos išlaidų ir biurokratinio aparato“, – pakartojo jau anksčiau išsakytas nuostatas A.Kubilius. Pasak jo, naujos ministerijos kūrimas kainuos 2 mln. 217 tūkst. litų. Likusiai Ūkio ministerijai paliekama biudžete numatyti 13 mln. 35 tūkst. litų. Energetikos ministerijoje iš pradžių bus 22, o metų pabaigoje – 65 etatai.

Ūkio ministras Dainius Kreivys tikino, kad tie žmonės tiesiog būsią pervesti į Energetikos ministeriją iš Ūkio, tad esą išeitinių išmokų jiems mokėti nereikės. Tuo tarpu žiniasklaidoje ne sykį išsakyta nuomonė, jog etatus Energetikos ministerijoje pirmiausia užims savi žmonės.

Žadėjo kontroliuoti kainas

Pasak A.Kubiliaus, Energetikos ministerija ne tik rūpinsis energetikos projektų skaidrumu, bet ir prižiūrės kainų politiką. Jau šį penktadienį Vyriausybė ketina aptarti bendrovės LEO LT veiklą.

„Mes matome pastangas stabdyti Vyriausybės veiklą kaip tik energetikos reikaluose“, – sakė premjeras.

Ūkio ministras D.Kreivys taip pat tikino, kad įkurta Energetikos ministerija griežčiau kontroliuos energetikos tarifus. O Ūkio ministerija užsiims ekonomikos plėtra, daugiau bendraus su smulkiuoju ir vidutiniu verslu.

„Ateis laikas, kai Energetikos ministerija kontroliuos energetikos sektorių, o ne atvirkščiai“, – sakė D.Kreivys.

Anot jo, jei Energetikos ministerija būtų įsteigta anksčiau, Elektrėnuose gaminama elektra dabar būtų perpus pigesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius