-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 02

Be rankyčių ir kojyčių gimusiai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį

Tryliktosios „Išsipildymo akcijos“ istorijos herojei Sofijai, gimusiai be rankų ir kojų, akcijos metu paaukota mergaitės gyvenimą palengvinantiems protezams.
Be rankyčių ir kojyčių gimusiai mažajai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį
Be rankyčių ir kojyčių gimusiai mažajai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį / „Išsipildymo akcijos“ nuotr.

Mergaitei, kuriai vos daugiau nei metai, daugybė geros valios žmonių padėjo įgyvendinti šios šeimos svajonę – suteikti galimybę Sofijai džiaugti vaikyste. Šiuo metu mergytė mokosi stovėti ir vaikščioti su kojų protezais V.Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre. 

Sofijos rankytės ir kojytės yra per gležnos standartiniams protezams, kuriuos kompensuoja ligonių kasos, tad jai buvo reikalingi nestandartiniai protezai, kurie – labai brangūs.

Respublikinės Kauno ligoninės gydytoja Jūratė Brazienė pasakojo, kad mergaitės psichoemocinė raida – normali, tačiau metukų ir kelių mėnesių Sofija dabar gali tik sėdėti, o judėjimas labai svarbus vaiko vystymuisi.

„Išsipildymo akcijos“ nuotr./Be rankyčių ir kojyčių gimusiai mažajai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį
„Išsipildymo akcijos“ nuotr./Be rankyčių ir kojyčių gimusiai mažajai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį

Apsigimimas itin retas

Pasak Kauno klinikų gydytojų, toks apsigimimas, kokį turi Sofija, būna vos vienam iš pusės milijono vaikų. Tokio kūdikio, kaip ši mažylė, gimusio be visų galūnių, savo praktikoje nebuvo matę nei Vilniaus Santariškių klinikų, nei Kauno klinikų gydytojai.

Genetinių pakitimų nebuvo nustatyta, apsigimimas pamatytas tik 31-ąją nėštumo savaitę. Nors buvo išties neramu, iki paskutinės minutės Sofijos šeima vylėsi, kad gydytojai suklydo – nėštumo nutraukimo galimybės mergytės mama Aistė su vyru net nesvarstė.

„Žinoma, kai gimė mergytė, supratome, kad gydytojai neklydo – buvo labai skausminga, mąstėme, kaip gyvensime toliau, bet mylime ją tokią, kokia yra“, – pasakojo Sofijos mama.

„Išsipildymo akciją“ organizuoja TV3 televizija ir SEB bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius