Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11

Beatričė Kleizaitė-Vasaris Marijampolei dovanoja savo meno kolekciją

Marijampolės valdininkams teko skubiai ieškoti patalpų naujai menų galerijai, kai daugiau kaip 2 mln. litų įvertintą kolekciją miestui panoro dovanoti žinoma išeivijos kultūros veikėja, mecenatė Beatričė Kleizaitė-Vasaris, rašo "Lietuvos žinios".
Beatričė Kleizaitė-Vasaris
Beatričė Kleizaitė-Vasaris\ / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Dovanojamai meno kolekcijai eksponuoti parinktas buvusios žydų sinagogos pastatas, kuriame šiuo metu yra įsikūręs Meilės Lukšienės švietimo centras.

B.Kleizaitė-Vasaris Marijampolei dovanoja daugiau kaip 300 tapybos, grafikos ir skulptūros darbų, kuriuos kūrė per 30 autorių. Kolekcijoje yra Vytauto Kašubos, Adomo Galdiko, Vytauto Igno, Vytauto Kazimiero Jonyno, Aloyzo Stasiulevičiaus, Sofijos Veiverytės darbai.

„Išeivijos menininkų darbų jau esu dovanojusi įvairiems šalies muziejams, angelų kolekciją - Anykščiams, o dabar noriu atsidėkoti savo kraštui - Suvalkijai, iš kurios pati esu kilusi. Čia mano tėvų, mano vyro ir jo tėvų šaknys“, - kalbėjo mecenatė.

Ji tikino, jog Marijampolei dovanojamą kolekciją nenorėjo perduoti saugoti muziejams, nes tuomet dauguma kūrinių būtų nukeliavę į muziejų saugyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius