Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 09 16

Bedalių globėjai – patys basi

Vienai menkiausiai apmokamų profesijų – socialiniams darbuotojams – jau reikia socialinės paramos. Iš nedidelės algos galo su galu nesuduriantys darbuotojai, kaip ir jų globojami bedaliai, laukia produktų davinių iš „Maisto banko“, prašo kompensacijų už būsto šildymą.
Socialiniai darbuotojai negali išgyventi iš savo menkų algų.
Socialiniai darbuotojai negali išgyventi iš savo menkų algų. / 15min.lt nuotr.

„Alkanus prižiūri patys neprivalgę“, – apibendrino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, ketvirtadienį išklausęs uostamiesčio socialinių įstaigų vadovų pareiškimus.

Socialiniai darbuotojai, kurie rūpinasi sunkiai besiverčiančiomis šeimomis, beglobiais vaikais, artimųjų paramos neturinčiais senoliais, neįgaliaisiais, gauna vieną mažiausių uždarbių.

Menkos algos

Klaipėdos miesto Socialinės paramos centro darbuotoja Diana Stankaitienė teigė, jog aukštuosius išsilavinimus turinčių socialinių darbuotojų algos siekia vos 1000–1200 Lt, jų padėjėjų algos neretai nesiekia nė 800 Lt.

„Nemaža dalis darbuotojų, gaudami tokias mažas algas ir turintys išlaikyti vaikus, patys yra priversti prašyti paramos. Ir tik dėl to, kad jų darbas yra taip menkai įvertintas“, – stebėjosi D.Stankaitienė.

Miesto valdžios prašoma padidinti atlygį socialiniams darbuotojams. Teigiama, jog šios srities darbuotojams algas po 20 proc. žada kelti Kaunas bei Vilnius. Klaipėdai prireiktų papildomo milijono, jei ji taip pat pasiryžtų kelti algas socialiniams darbuotojams.

Gali tik užjausti

„Darbuotojai vyksta į seminarus, susitinka su kitų miestų kolegomis. Žinome, kad keliems savivaldybės darbuotojams atlyginimus žadama pakelti iki maksimalios įstatymo leidžiamos ribos, o mums visiems skaičiuojama pagal vidurkį“, – replikavo uostamiesčio socialinių įstaigų vadovai.

„Esu ne kartą pabrėžęs, jog socialinis darbuotojas kartu yra ir kunigas, ir psichologas, ir policininkas. Gėda visai sistemai, kad patiems darbuotojams reikia paramos. Tačiau mes negalime išskirti vienos profesijos ir jai pakelti algas, nekeliant atlyginimų kultūros, sporto ar kitų sričių darbuotojams, kurių darbo užmokesčiai taip pat nėra dideli“, – sakė  V.Grubliauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius