Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

Bedarbio išmoką mokės vėliau

Seimas ketvirtadienį pritarė Nedarbo socialinio draudimo įstatymo straipsnių pakeitimams, kuriais numatoma, kad atleistas iš darbo asmuo bedarbio išmoką gaus tik po to, kai bus baigta mokėti išeitinė kompensacija.
Darbo birža
Darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pavyzdžiui, jei su darbdaviu sutarta, kad išeitinė kompensacija bus mokama 3 mėnesius, tai šį laikotarpį užsiregistravus Darbo biržoje bedarbio išmoka nebus mokama.

Už šiuos pakeitimus ketvirtadienio Seimo posėdyje balsavo 56 parlamentarai, prieš – 22, o 19 susilaikė.

Pagal priimtą įstatymą taip pat numatoma, kad savivaldybių teritorijose, kuriose vidutinis paskutinio ketvirčio registruotų bedarbių ir paskutinio skelbto darbingo amžiaus gyventojų santykis 1,5 karto ir daugiau didesnis už šalies vidurkį, galėtų būti 2 mėnesiams pratęstas bedarbio išmokų mokėjimas.

Be to, asmenims, gaunantiems valstybines socialinio draudimo, šalpos ar valstybines pensijas, taip pat netekto darbingumo periodines kompensacijas dėl nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų, taip pat profesinės reabilitacijos, tėvystės ar motinystės pašalpas, bus mokama tik ta bedarbio išmokų dalis, kuri viršija gaunamą pensijų, kompensacijų ar pašalpų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius