-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Bedarbių gretas papildys dar 4,2 tūkst. kelininkų

27 kelių įmones vienijanti asociacija „Lietuvos keliai“ praneša, kad kardinaliai sumažinus Kelių plėtros programos finansavimą, darbo gali netekti dar apie 4,2 tūkst. kelininkų ir kelių sektorių aptarnaujančių įmonių darbuotojų.
Kelio darbai
Kelio darbai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šių metų pradžioje kelių sektoriuje dirbo 7,3 tūkst. žmonių, o kelininkus aptarnaujančiose ar subrangovinėse įmonėse – dar 6 tūkst. žmonių. Apie tūkstantis žmonių jau buvo atleisti per pirmuosius tris mėnesius, o dar 4,2 tūkst. artimiausiu metu gali būti atleisti.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdomojo direktoriaus Sigito Bublio teigimu, atleidus apie 5,2 tūkst. darbuotojų vien fizinių asmenų mokesčių, privalomojo sveikatos draudimo ar „Sodros" mokesčių nebus sumokėta apie 60 mln. litų. Kitais žodžiais tariant, atleidus tiek darbuotojų Lietuvos žemėlapyje nebeliktų Vievio, o žinant, kad vienas darbuotojas išlaiko tris bedarbius, iš Lietuvos žemėlapio galima būtų ištrinti ir 15,6 tūkst. gyventojų turintį Rokiškį.

„Katastrofinė padėtis kelių sektoriuje susidarys, jei Vyriausybė tikrai ryšis kardinaliai sumažinti Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimą, – teigė asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdomasis direktorius. – Tokiu būdu bus sužlugdytas kelių sektoriaus verslas, bus surenkama mažiau mokesčių, gerokai suprastės ir taip nepavydėtina kelių būklė – dėl to vairuotojai ir draudimo įmonės patirs šimtus tūkstančių litų nuostolių.“

Pagal rengiamą Vyriausybės nutarimo projektą lėšos KPPP mažinamos nuo 1,341 mlrd. litų iki 626 mln. litų, tačiau grąžinus praėjusių metų skolas rangovams ir subrangovams realiai KPPP sąmatoje liktų 277,6 mln. litų.

S.Bublio teigimu, itin apmaudu, kad darbo gali netekti tūkstančiai profesionalių mechanizatorių, kurių parengimas kainavo šimtus tūkstančių litų ir kuriuos, pagerėjus finansinei situacijai, susigrąžinti įmonėms bus labai sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius