Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 30

Palanga ir Neringa per vasarą iš poilsiautojų uždirba milijonus, o kiek jiems išleidžia?

Gelbėtojų komandų įdarbinimas, dešimtys naujų darbuotojų parkams ir paplūdimiams tvarkyti, trigubai išaugęs atliekų kiekis, – pajūrio savivaldybės skaičiuoja, kad karštasis sezonas jų biudžetams kainuoja milijonus. Ir jei dėl vasaros verslininkai trina rankomis, savivaldybių vadovai karčiai pripažįsta – jų biudžetams tai didelės išlaidos. Taigi kiek vasara kainuoja Neringai ir Palangai?
Saulėlydis Palangoje
Saulėlydis Palangoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, pristatydamas artėjančios vasaros naujienas, pažymėjo, kad atsirado naujų paplūdimių, Mėlynoji vėliava, žyminti kokybišką pliažą, suplevėsuos ir prie Birutės kalno, veiks daugybė viešųjų tualetų, smėlį valys speciali mašina. Tačiau kiek visa tai kainuos? Apskaičiuoti išlaidas vasarai, pasirodo, nėra taip paprasta.

Kurorto biudžetas praėjusiais metais siekė per 37,4 mln. eurų. Užpernai dėl vykdytų infrastruktūros gerinimo darbų biudžetas buvo dar didesnis ir siekė apie 41,6 mln. eurų.

„Biudžeto sandara nenumato jo skirstymo pagal metų laikus. Vasarai reikalingos lėšos yra numatytos sudarant Palangos miesto biudžetą bei patvirtinamos metų pradžioje. Per metus biudžetas pagal poreikį gali būti tikslinamas“, – 15min paaiškino mero atstovė Jurgita Vanagė.

Tačiau vis dėlto bent apytiksliai galima apskaičiuoti, kiek didžiausiam Lietuvos kurortui atsieina vasara.

Tuo tarpu Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis tiksliai suskaičiavo, kiek mokesčių mokėtojų milijonų kainuoja vasaros sezoną viešųjų erdvių tvarkymas ir prižiūrėjimas, pajūrio gelbėjimo tarnyba, papildomų žmonių įdarbinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius