Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Belgai atsiprašė už dokumentą, kuriame nurodyta, kad lietuvio tėvynė – Sovietų Sąjunga

Lapkričio pradžioje gavusi informaciją, kad Lietuvos piliečiams Belgijoje išduodamuose dokumentuose teberašoma, jog jie gimę Sovietų Sąjungoje, Lietuvos ambasada Belgijoje kreipėsi į šios šalies atsakingas institucijas prašydama paaiškinti susidariusią situaciją.
J.Gališanskiui išduotas dokumentas
J.Gališanskiui išduotas dokumentas / J.Gališanskio nuotr.

Šia istorija diplomatai susidomėjo 15min.lt paskelbus, kad toks dokumentas buvo išduotas Briuselyje gyvenančiam lietuviui Julijanui Gališanskiui.

Gimimo vieta – Sovietų Sąjunga buvo nurodyta J.Gališanskiui išduotame registracijos pažymėjime, kuris laikinai atstoja Belgijoje gyvenantiems žmonėms išduodamą asmens tapatybės kortelę.

Apie susidariusią situaciją ambasada yra informavusi Belgijos užsienio reikalų ministeriją.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, lapkričio 12 dieną gautame atsakyme atsiprašoma dėl nesklandumų ir žadama nedelsiant išspręsti problemą.

Briuselio miesto administracinio centro atsakyme teigiama, kad kai kuriuose dokumentuose greta „gimimo vietos“ vis dar nurodoma ir „gimimo šalis“, nors šios informacijos turėjo nebelikti. Laiške pažymima, jog Briuselio mieste dokumentai išduodami tik per elektroninę sistemą, todėl norint išvengti galimų klaidų, reikia koreguoti informacines sistemas. Atsakyme taip pat tikinama, kad laukiant sisteminio problemos sprendimo, minėta informacija bus ištrinta rankiniu būdu.

Lietuvos ambasada Belgijoje toliau nuolat domėsis, kaip sprendžiamas šis klausimas. Apie susidariusią situaciją ambasada yra informavusi Belgijos užsienio reikalų ministeriją.

Lietuvos ambasados Belgijoje pastangomis Baltijos šalims buvo padaryta išimtis išduodamuose dokumentuose rašant gimimo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius