-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

Belgų karalius siūlo paramą D.Grybauskaitei

Atvykusi dviejų dienų darbo vizito į Belgijos Karalystę, prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje susitiko dėl darbinio pokalbio su belgų karaliumi Albertu II bei premjeru Hermanu van Rompuy, teigiama prezidentūros pranešime spaudai.
Belgų karalius siūlo paramą D.Grybauskaitei.
Belgų karalius siūlo paramą D.Grybauskaitei. / Prezidentūros nuotr.

Po susitikimo su Belgijos monarchu Lietuvos vadovė sakė, jog Belgijos karalius yra gerai informuotas apie situaciją Lietuvoje ir mūsų šalies aktualijas. Albertas II, suprasdamas energetinės Lietuvos nepriklausomybės svarbą, pasiūlė Lietuvos prezidentei plačiai pasaulyje žinomų belgų specialistų energetikų paramą bei mokymus Lietuvos ekspertams. Pasak prezidentės D.Grybauskaitės, Lietuvai gali būti labai naudingos belgų technologijos branduolinės energetikos, atliekų deginimo ir suskystintųjų dujų srityse.

Susitikusi su Belgijos premjeru H.van Rompuy, D.Grybauskaitė pakvietė dalyvauti atviruose energetikos projektų konkursuose, kuriuos skelbs Lietuva. Pasak valstybės vadovės, belgų technologijos suskystintųjų dujų srityje gali efektyviai užtikrinti dujų tiekimo alternatyvą.

„Suskystintąsias dujas gabenti jūra yra daug kartų pigiau, nei statyti stacionarų požeminį terminalą. Tai vienos naujausių technologijų pasaulyje, kurios leistų turėti didžiulę alternatyvą, jei sutriktų dujų tiekimas iš Rusijos, nes galėtume atsigabenti dujų iš kitų regionų. Tai labai nedaug investicijų reikalaujantis projektas jūroje arba pakrantėje“, – po susitikimo su Belgijos premjeru sakė prezidentė.

Ketvirtadienio vakarą D.Grybauskaitė Briuselyje dalyvaus Europos vadovų tarybos posėdyje, kur bus tvirtinama Baltijos jūros regiono strategija, svarstomi klimato kaitos ir ES institucijų reformų klausimai.

Prezidentė D.Grybauskaitė į Vilnių grįš penktadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius