-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 12

Benamių globėja nori į Prezidentūrą

Pretendentų po rinkimų įsitaisyti prezidento kėdėje ratas plečiasi. Apie savo ketinimus kandidatuoti prezidento rinkimuose prabilo 41-erių metų klaipėdietė Vilma Juostė. Kaip praneša portalas lrytas.lt, moteris jokiai partijai nepriklauso ir savo kandidatūrą kels pati.

Teisininkės diplomą turinti uostamiesčio gyventoja V.Juostė (buvusi Kersnauskienė) prieš šešetą metų išgarsėjo kaip benamių globėja. Savo privačiame name Klaipėdos centre ji priimdavo gatvės valkatas, juos pamaitindavo, leisdavo išsimaudyti. Tačiau reikalavo gyventi padoriai ir negirtuokliauti.
Šiemet klaipėdietė įregistravo V.Juostės labdaros ir paramos fondą „Urbi et orbi“. Stengdamasi surinkti lėšų, kuriomis galėtų paremti vargetas, moteris kreipėsi ir į seimūnus. Tačiau atsakymų sulaukė tik iš dviejų. V.Juostė sakė susidūrusi ir su įstatymų  užtvaromis, kai panoro į savo labdaros fondą priimti du darbuotojus. Žmonės esą sutiko dirbti nemokamai, tačiau mūsų įstatymai to neleidžia. Tad V.Juostė turėjo jiems nustatyti mėnesio algas po 4 litus 85 centus.

Kol kas į prezidento postą taikosi daugiau moterų nei vyrų. Pastarieji apie savo ketinimus vis dar tyli.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius