Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

Bendrovę „Automobilių stovėjimo aikštelės“ siūloma pertvarkyti į viešąją įstaigą

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba turės apsispręsti, ar pritarti siūlymui uždarąją akcinę bendrovę „Automobilių stovėjimo aikštelės“ pertvarkyti į viešąją įstaigą.
Parkomatas
Rinkliavos aparatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovė „Automobilių stovėjimo aikštelės“ yra įsteigta miesto savivaldybės. Kasmet bendrovės veiklai užtikrinti iš savivaldybės biudžeto skiriama lėšų. Bendrovė nevykdo jokios komercinės veiklos. O uždarosios akcinės bendrovės pagrindinis tikslas – siekti pelno.

„Visiškas bendrovės veiklos finansavimas savivaldybės lėšomis leidžia teigti, kad bendrovės veikla yra biudžetinės įstaigos pobūdžio. Todėl reikėtų bendrovę pertvarkyti į biudžetinę įstaigą“, – įsitikinęs savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys.

Pasak jo kolegės Turto valdymo departamento direktorės Virginijos Žuromskaitės, visi Lietuvos miestai bandė taikyti skirtingus modelius, kaip turėtų būti renkama rinkliava už automobilių statymą, tačiau bendro geriausio modelio nerasta. Kauno miesto savivaldybė, siekdama užtikrinti didesnę surenkamų lėšų kontrolę, nusprendė bendrovę pertvarkyti į viešąją įstaigą.

„Uždarosios akcinės bendrovės turi didelį valdymo savarankiškumą, per daug laisvės. Tuo tarpu viešoji įstaiga išlaikoma iš gaunamų lėšų ir biudžeto skiriamų pinigų. Mums svarbu, kad skaidriai būtų panaudoti iš gyventojų surenkami pinigai už teikiamas paslaugas“, – sakė V.Žuromskaitė.

Valdininkų teigimu, viešosios įstaigos statusas pasirinktas siekiant nepažeisti įstatymų. Akcinių bendrovių įstatyme nenumatyta jokių galimybių, kad būtų galima uždarąją akcinę bendrovę pertvarkyti į biudžetinę įstaigą, nebent iš pradžių bendrovė būtų pertvarkoma į viešąją įstaigą. Per kitą pertvarkymo etapą įstaiga jau gali būti pertvarkoma į biudžetinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius