Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 24

Bendruomenės pirmininkė: žydai Lietuvoje jaučiasi gerai

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky sako, kad žydai Lietuvoje nesijaučia diskriminuojami, todėl neturės skundų šalyje viešinčiam specialiajam Jungtinių Valstijų pasiuntiniui kovai su antisemitizmu Ira Formanui.
Faina Kukliansky
Faina Kukliansky / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
„Pažiūrėkime į reikalą iš teigiamos pusės: atvažiuoja B.Obamos administracijos atsakingas pareigūnas, o mes neturime jam per daug kuo skųstis, dėl ko dejuoti“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu „Kauno dienai“ sakė F.Kukliansky.

„Jeigu antisemitizmas Lietuvoje ir egzistuoja, mes su juo nesusiduriame nei oficialiose institucijose, nei gatvėse. Tai nėra mūsų kasdienio gyvenimo reiškinys. Tad skųstis negalėtume, o atvirkščiai, galėtume pasidžiaugti, kad, lyginant su kitomis Vakarų Europos šalimis, Lietuvoje jaučiamės labai komfortabiliai“, – teigė bendruomenės pirmininkė.

Jos nuomone, Lietuvoje antisemitizmas daugiau vyrauja stereotipų lygiu, o stereotipams įveikti svarbus švietimas ir tarpusavio bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius