Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 11

Bendruomenės šventę temdė nerimo šešėlis

Klaipėdoje, vadinamajame „Žolynų“ kvartale, vyko tradicinė, jau IV „Kaimynų“ šventė. Kvartalo gyventojai ne tik pramogavo, bet ir aptarinėjo ramybę sudrumstusius verslininkų užmojus šioje ramioje vietoje, netoli Danės upės, statyti devynaukščius pastatus.
Žolynų gatvės bendruomenės šventės akimirka.
Žolynų gatvės bendruomenės šventės akimirka. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Ketvirtus metus iš eilės anrąjį birželio šeštadienį aktyvi Žolynų gatvės bendruomenė sau surengia kaimynų šventę, kurioje pramogų pakanka ir vaikams, ir suaugusiems. Šiemet kaimynai galėjo pašaudyti į taikinį, nusamdę tiro paslaugą, pasivaišinti šašlykais, vaikučiai siautė pripučiamuose atrakcionuose, suaugusieji rungėsi sporto varžybose pereinamąjai taurei laimėti.

Šventėje apsilankė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, buvęs meras, Tarybos narys Rimantas Taraškevičius, gyvenantis netoliese, bei aktyvus Klaipėdos konservatorius, paveldosaugininkas Naglis Puteikis. Bendruomenės nariai kartu traukė pernai metais sukurtą himną.

Kaimynai artimai bendrauja ne tik kartą per metus – birželį, bet ir saulėtais vakarais renkasi kiemuose pasibičiuliauti.

Kratosi devynaukščių kaimynystės

Nepaisant džiugių šventės akimirkų, kaimynai neslėpė nerimo dėl kvartalo ateities. Daugiau kaip šešerius metus čia gyvenantys žmonės buvo šokiruoti sužinoję, jog jų pašonėje ketinama statyti daugiaaukščius pastatus, nors, kai žmonės pirko būstus, jiems buvo užtikrinta, jog ateityje čia atsiras tik individualūs namai arba kotedžai.

Deja, pernai verslininkai ėmėsi veiksmų, kad būtų pakeistas detalusis teritorijos planas ir čia būtų leidžiama daugiaaukščių pastatų statyba. Šio ramaus kvartalo gyventojai ne kartą varsė valdininkų duris, dalyvavo Teritorijų planavimo posėdžiuose. Kaip pasakojo nuo kvartalo įkūrimo, kai buvo pastatyti pirmieji du daugiaaukščiai namai, „Žolynuose“ gyvenanti Inga, savivaldybė ėmė svarstyti pakeisti teritorijos detalųjį planą pernai rugsėjį. Moters teigimu, architektas laiptinėse iškabino tai skelbiančius pranešimus ir klausė bendruomenės nuomonės, esą be jų pritarimo plano keitimai negalimi. Tada bendruomenė ir sukilo.

Pašnekovė sakė, jog atsikrausčiusi su šeima nesitikėjo, kad prieš langus išdygs dar vienas daugiaaukštis pastatas, kuris iškilo gereičiau nei per du metus. „Mūsų paskaičiavimu, čia gyvena apie 350 šeimų, dauguma jaunos, su mažais vaikais. Kol esame jauni, kovosime, kad čia nebūtų pastatyti devynaukščiai“, – tvirtai pasiryžusi ginti savo teises teigė moteris. Pasak jos, jau pavyko išsiderėti šokių tokių išlygų, tačiau ar devynaukščiai nebus statomi, moteris sakė dar nežinanti.

Bendruomenės kviestas pasisakyti Klaipėdos meras V.Grubliauskas nebuvo linkęs politikuoti, tik ragino bendruomenę kovoti už savo teises ir išsakyti pageidavimus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius