Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 13

Benediktą Juodką, švenčiantį 70-ąjį jubiliejų, pasveikino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininką, ilgametį Vilniaus Universiteto rektorių, Profesorių Benediktą Juodką 70 metų jubiliejaus proga.
Dalia Grybauskaitė ir Benediktas Juodka
Dalia Grybauskaitė ir Benediktas Juodka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esate žmogus, kuris nepripažįsta tobulybės ribų ir visada žengia pirmyn. Vedamas žinių troškimo ir darbštumo, Jūs padėjote šiuolaikinei biochemijai žengti pirmuosius žingsnius Lietuvoje. Dalijotės Lietuvos mokslo pasiekimais su užsienio universitetais ir tyrimų centrais. Principingai ugdėte studentus, kurių darbai šiandien yra vertinami mokslo pasaulyje. Sąžiningai ir diplomatiškai vadovavote Lietuvos mokslų akademijai ir Vilniaus universitetui. Didžiuodamasis savo lietuviška kilme, atvėrėte Vilniaus universiteto lobynus karaliams, prezidentams ir kiekvienam žmogui. Entuziastingai stiprinote ir garsinote alma mater mokslinį potencialą", – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Pasak šalies vadovės, B.Juodkos darbai ir mokslo pasiekimai yra plačiai vertinami Lietuvoje bei pasaulyje, o darbo principai yra sektinas pavyzdys profesoriaus studentams ir kolegoms.

Professorius B. Juodka portalui 15min.lt tvirtino nešvenčiantis gimtadienių ir jų nemėgstantis.

„Aš nešvenčiu savo gimtadienių, noriu pasakyti, kad jų labai nemėgstu, man tai tikrai nesvarbu. Aš apskritai, net iki tų (Sausio 13-osios – 15min.lt past.) įvykių nešvenčiau, nemėgstu tų gimtadienių. Tai nesusieta su tais įvykiais, nešvenčiu ne todėl, kad buvo aukos ir pan., bet iš principo, nemėgstu tų dalykų.“

„Tai mano principai, nemėgstu tų šou. Neminiu tų gimtadienių – su artimaisiais papietaujame, siaurame rate. Vieną sūnų turime, jis su savo moterimi, taigi, tik šeimos rate“, –  15min.lt kalbėjo  B.Juodka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius