Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 07

Benediktas Vanagas: džiaugiuosi, kad organizuojant „Velomaratoną“ Vilniuje sulaukėme pasitikėjimo

Profesionalus lenktynininkas Benediktas Vanagas jau kelerius metus puikiai pažįstamas ne tik automobilių sporto mėgėjams. 2010 metais surengęs pirmąjį „Velomaratoną“ B.Vanagas atsiskleidė ir kaip puikus renginių organizatorius, nes ši dviratininkų šventė jau dvejus metus yra vienas daugiausia dalyvių sutraukiančių sporto renginių Lietuvoje.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Už nuopelnus sportui B.Vanagą pagerbė ir Vilniaus miestas. Jam įteiktas garbingiausias sostinės apdovanojimas – Šv. Kristoforo statulėlė. Atsiimdamas ją sportininkas teigė, kad šiais metais jo gyvenimui itin svarbios buvo trys veiklos: „Velomaratonas“, ralis ir ledo ritulys. O kitąmet jis žada dar daugiau reginių Vilniui.

– Ar Jums patinka gyventi Vilniuje?

– Vilnius yra iš tiesų geriausias miestas gyventi. Tai neginčijama.

– Kokie Jums buvo 2011-ieji metai?

– Man ir mano kolegoms šie metai buvo svarbūs. Nes tai buvo antrasis „Velomaratono“ gimtadienis, kuris ir antraisiais savo gyvavimo metais tapo didžiausiu sporto renginiu Lietuvoje, jame dalyvavo 3 700 dalyvių. Tai socialiai aktyvių žmonių spindinčiomis akimis sporto šventė.

Kita praėjusių metų naujiena – ledo ritulio komanda „Baltica“, kuri kaip viesulas įsiveržė į Vilniaus gyvenimą.

Tai buvo labai aktyvūs metai ir mums kaip sportininkams, dalyvavome daugybėje svarbių Lietuvai ir Baltijoms šalims varžybų kaip ralio komanda. 2011-ieji iš tiesų buvo sudėtingi, bet labai derlingi metai.

– Ar draugiškas Vilnius Jūsų veiklai?

– Sakyčiau, Vilnius dabar yra be galo draugiškas miestas. Pirmais metais, kai ėmėmės organizuoti „Velomaratoną“, Vilnius mumis tikėjo. Juk pirmą kartą darėme tokį didelį renginį kartu su Vilniaus miesto savivaldybe, „Velomaratonas“ tapo vienu didžiausių renginių dalyvių skaičiumi. Žinoma, į mus žiūrėjo atsargiai. Bet žinau, kad praeitais metais buvo kitaip. Nenuvylėme Vilniaus pirmaisiais metais ir Vilnius mums buvo draugiškas.

– Gal turite ir naujų projektų, kurie dienos šviesą išvys netrukus?

– Turime tikrai nemažai projektų, kuriuos ketiname artimiausiais metais įgyvendinti. Vilniaus mieste tikrai surengsime dar ne vieną puikų renginį.

– O kaip keičiasi pats Vilnius? Ką pastebite?

– Aš manau, kad visų pirma Vilnius yra jame gyvenantys žmonės. Man, kaip automobilių ir eismo saugumo ekspertui, žmogui, kuris daug dėmesio skiria transportui, atrodo, kad iš tiesų Vilniuje daug kas labai stipriai keičiasi. Visų pirma, keičiasi žmonių mąstymas, kultūra. Mes vis daugiau pradedame šypsotis ir tai yra labai svarbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius