-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 06

Beno urna jau Lietuvoje: JAV žuvęs turistas savaitgalį bus pašarvotas Skapiškyje

Jungtinėse Valstijose žuvusio 27 metų Beno Bačansko artimiesiems ir bičiuliams – gedulo ir atsisveikinimo savaitgalis. Matematikos genijumi ir draugiškos meniškos sielos žmogumi vadinamo velionio urna jau Lietuvoje. Nuo šeštadienio ji bus pašarvota Skapiškio miestelio (Kupiškio r.) Kultūros namuose.
Benas Bačanskas
Benas Bačanskas / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio

„Beveik jokios mūsų pagalbos artimieji neprašė, tik šiandien savivaldybės mašina išvažiavo atvežti urnos, ji parskraidinama tik 18 valandą“, – 15min informavo Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algirdas Notkus.

Jo teigimu, savivaldybė taip pat pasirūpino nemokama galimybe šeimai šarvuoti urną ir rengti atsisveikinimą su velioniu Skapiškio kultūros namų salėje.

A.Notkus sakė, kad Beno žūtis labai sukrėtė ir sujaudino visą Kupiškio rajono bendruomenę, ypatingai Skapiškio gyventojus.

Šiomis skausmo dienomis supratau, kokie jautrūs, išmintingi ir supratingi Beno draugai, kokioje šviesioje aplinkoje gyvena mūsų šeima.

Daugelio varžybų dalyvį ir prizininką mero pavaduotojas pavadino matematikos genijumi.

Savo ruožtu gedinti B.Bačansko motina penktadienio popietę paskelbė jaudinantį (o tuo pačiu ir informatyvų) pranešimą socialiniame tinkle „Facebook“.

„Mieli Beno Draugai, ne visus jus pažįstu asmeniškai, tačiau šiomis skausmo dienomis supratau, kokie jautrūs, išmintingi ir supratingi Beno draugai, kokioje šviesioje aplinkoje gyvena mūsų šeima. Tiek daug, Mielieji Žmonės, mums dovanojate Gerumo ir Šviesos... Esate tarytum Saulė danguje, kuri šviečia ir šildo... Beno urnelė jau pakeliui į Lietuvą. Atsisveikinimas su Benu Skapiškio miestelyje, Varpo a. 4. nuo šeštadienio (rugsėjo 7 d.) 14 val. Pirmadienį 11 val. Šv. Mišios Skapiškio bažnyčioje, po mišių išlydėsime Beną į Skapiškio kapinaites. Praneškite, prašau, vieni kitiems. Ačiū“, – rašoma feisbuke.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Benas Bačanskas
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Benas Bačanskas

Apie šią nelaimę, kurios metu už Atlanto žuvo vaikinas iš Lietuvos, Jungtinių Amerikos Valstijų žiniasklaida pasakojo aptakiai. Negyvas užsienietis dar rugpjūčio 25 dieną buvo rastas Ilinojaus valstijos Inos gyvenvietės pakraštyje, prie ten esančių naftos gavybos įrenginių.

JAV teisėsauga vadovaujasi pirmine išvada, kad lietuvio mirtis nebuvo smurtinė, turistas prie naftos gręžinio žuvo įvykus nelaimingam atsitikimui. JAV žiniasklaidos duomenimis, vaikinas keliavo iš Našvilio į Čikagą.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Benas Bačanskas
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Benas Bačanskas

15min skelbė, kad anksčiau feisbuke buvo paviešintas jautrus Beno bičiulių pranešimas dėl paramos žuvusiojo šeimai: „Benas buvo nuostabus jaunas žmogus su dideliais tikslais. Šis žmogus buvo neeilinių sugebėjimų, be proto nuoširdus ir geras, meniškas, mokėjo išlaikyti ramybę. Kas gali prisidėti finansiškai, kad šeima galėtų parvežti kūną ir kad Benas tinkamai atsigultų amžino poilsio... Pasidalinkite, kad kuo daugiau žmonių pamatytų ir padėtų.“

Renkamos lėšos buvo skirtos šeimai, nes norėta sunkią valandą padėti, o palaikų pargabenimu finansiškai pasirūpino draudimo bendrovė. Velionio mama yra pranešusi, kad pinigų rinkti nebereikia, o visos lėšos, kurias jai spėta pervesti, bus skirtos Beno atminimo įamžinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius