-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 05

Bernardinų sodo lankytojų lauks įspūdingi muzikos ir šviesų spektaliai

Jau šį sekmadienį duris visiems lankytojams po rekonstrukcijos atvers Bernardinų sodas. Jame, kaip tikimasi, didžiausio dėmesio sulauks pagal muziką šoksiantis ir visomis spalvomis blyksintis fontanas. Ketvirtadienį žiniasklaidos atstovams buvo suteikta galimybė žvilgtelėti į tamsoje visu grožiu atsiskleidusį vandens ir muzikos duetą.
Fontanas atnaujintame Bernardinų sode
Fontanas atnaujintame Bernardinų sode / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Didysis Bernardinų sodo fontanas šaus į 3 ir 4 metrų aukštį, o jo čiurkšles formuos 156 purkštukai. Įvairias, pagal muziką kintančias spalvas sukurs 20 LED žibintų.

Sodo svečius tam tikromis valandomis turėtų džiuginti tiek pasauliniai klasikos, tiek ir popmuzikos kūriniai. Repertuare netrūks ir lietuviškų dainų – ketvirtadienio vakarą parke skambėjo Ūdrio daina iš operos „Pilėnai“ „Aš papuošiu žirgo galvą pinavijom“, Luko ir Virgilijaus Noreikos „Laikas“, Giedriaus Kuprevičiaus miuziklui „Ugnies medžioklė su varovais“ sukurtas kūrinys „Kregdžutės kregždutės“ ir kiti.

Iš viso parke bus 4 fontanai, 300 suolų, per hektarą gėlynų ir dar daugiau takų. Sutvarkytame parke įrengta ir petankės aikštelė, pastatyti stalai žaisti šachmatais. Tvoromis aptverto parko teritorija siekia per 7 ha.

Vos įžengus į parką kairėje pusėje įrengta botaninė ekspozicija: plotas išskirstytas atskirais ploteliais, kuriuose pasodinti įvairūs augalai. Projektuotojai stengėsi atsižvelgti į tai, koks planas buvo anksčiau, ir bandė atkurti autentišką vaizdą, būdinga šiai vietai prieš kelis šimtus metų. Pagrindinis parko takas – autentiškas, panašus į tokį, koks buvo XVI amžiuje. 

Prie parko vartų dešinėje pusėje įrengtas vienuolyno sodas. Ši vieta taip pat atkurta remiantis istoriniais duomenimis, kokie būdavo vienuolynų sodai. Čia auga arbatiniai, prieskoniniai, valgomieji augalai.

VIDEO: Vilniaus Bernardinų sodo fontanai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius